Namaz sergisi açıldı

Namaz sergisi açıldı
Namaz kılanların resmedildiği sergi, sanatseverlerle buluştu

Ressam Arif Ergun'un, her türlü ortamda namaz kılanları resmettiği 42 yağlı boya tablosundan oluşan sergi, İstanbul'da açıldı. Resimleri çok beğendiğini söyleyen sanatçı Yaşar Alptekin'in tişörtündeki 5 vakit namazın kısaltılmış şekli '5vktnmz' yazısı dikkat çekti.

Serginin açılışı nedeniyle Birlik Vakfı'nda düzenlenen programa; Yazar Abdurrahman Dilipak ve Sanatçı Yaşar Alptekin ile birlikte çok sayıda davetli katıldı. Arif Ergun'un yaklaşık 2 yıldır hazırladığı 42 yağlı boya tablosunda oluşan sergi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Her zaman ve her şartta namaz kılan insanların resmedildiği tablolar arasında; savaşta bile namazı ihmal etmeyip nöbetleşe namaz kılanlar ile Rusya'da ölüm cezasına çarptırılan Said Nursi'nin darağacı gölgesinde namaz kılması, Çanakkale savaşında namaz kılanlar, hastanede namaz kılanlar ve kar üstünde namaz kılanlar dikkatlerden kaçmadı. 

Resimleri hakkında bilgi veren Arif Ergun, resimleri yaparken gerçek olaylardan esinlendiğini söyledi. Kendisinden örnek veren Ergun, küçük yaşta köyde tarlalarda namaz kılanları gördüğünü ve buna benzer olayları hafızasında canlandırarak resmettiğini belirtti. Bugüne kadar namazın resmin konusu olmadığını ifade eden Ergun, "Resimlerimi yaparken tamamen gerçek olaylardan hareket ettim. Her yerde, her şartta namaz kılmaya çalışan insanların oluşturduğu güzellik tablolarını resmettim." dedi.

Bu arada, serginin açılışına katılan sanatçı Yaşar Alptekin'in tişörtündeki 5 vakit namazın kısaltılmış şekli '5vktnmz' yazısı dikkat çekti.

Çemberlitaş Birlik Vakfı'nda sanatseverlerin beğenisine sunulan sergi, 19 Nisan'a kadar gezilebilecek.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.