"Kalp krizine değil gülme krizi"ne girdiler

"Kalp krizine değil gülme krizi"ne girdiler
'Doktorlarla, kalp krizine değil gülme krizi'ne girdiler  

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde görev yapan 2 doktor ve bir röntgen uzmanı, hastalara şifa dağıtırken, arta kalan vakitlerinde de tiyatro sahnesinde insanları neşelendiriyor. 

'Doktorlarla Kalp krizine değil gülme krizine gireceksiniz' sloganıyla Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro'sunda oyunlarını sahneye koyan 'Grup Bilmem Ne', kendi başlarından geçen olayları da esprili bir şekilde seyirciye aktarıyor. 

KTÜ Tıp Fakültesi Acil Anabilim Dalı'nda asistanlık yapan Dr. İsmet Eraydın, Dahiliye Anabilim Dalı Doktoru Serkan Besli ve Röntgen Uzmanı Koral Koç'tan oluşan 'Grup Bilmem Ne' isimli tiyatro grubu, güldürürken düşündürüyor. 

Grup, hastanelerde, acillerde ve 112'de yaşanan komik olayları doğaçlama olarak komedi tarzında izleyenlere sunuyor. Acil servisteki düşüncelerini icraata dökerek sahnelerde yer almaya başlayan 'Grup Bilmem Ne', bugüne kadar yaklaşık 7 bin insanın karşısına çıktı. 112 Acil'le gelen ilginç telefonlardan örneklerin verildiği oyunda, 112'yi arayan bir vatandaşın kredi kartı şifresine yazdığı Karlofça Antlaşması'nın tarihini sorması izleyenleri kahkahaya boğdu. Acil servise gelen bağın bir vatandaşın bir türlü ayıltılamamasının ardından bir simitçinin hastaya simit vermesi üzerine ayılıp "ben hastalıktan değil açlıktan bayıldım" demesi ise yaşanan krize ince bir gönderme olarak değerlendirildi. 

Grubun üyelerinden Dr. İsmet Eraydın, amaçlarının hem bir sosyal aktivite yapmak, hem de meslektaşları ve hasta yakınlarını eğlendirmek olduğuna vurgu yaptı. 

Tiyatronun içlerinde yaşayan bir duygu olduğuna işaret eden Dr. Eraydın, "Doktorluk meşakkatli bir meslek olduğu için ondan arta kalan zamanda sosyal faaliyet olarak kendimize tiyatroyu seçtik. Oyunumuzda hastaneyi, sağlık ocaklarını ve 112 Acil'i anlatıyoruz. Hem hastayı hem hasta profilini hem de sağlık çalışanlarını konu ediyoruz. Buradan seçtiğimiz güzel, komik ve mizah yüklü olayları işliyoruz." dedi. 

Grup kurmanın planlı bir gelişme olmadığına işaret eden Eraydın, bir Acil Servis görevi sırasında buna karar verdiklerini dile getirdi. 

İlk oyunlarını Trabzon'a oynadıklarını dile anlatan Eraydın, beklediklerinden daha büyük bir ilgiyle karşılaşınca yurt genelinde turnelere çıktıklarını kaydetti. 

Görev zamanları dışında tiyatro ile uğramaktan zevk aldığını kaydeden Eraydın, oyunun adına ilişkin ise; "Siyasi kriz duyduk, askeri kriz duyduk, ekonomik kriz duyduk, gülme krizini de biz uydurduk." ifadelerini kullandı. 

Röntgen Teknisyeni Koral Koç ise verecekleri mesajlarla gülerken de düşündürdüklerin anlattı. Daha önce Şehir Tiyatrosu'nda da oyunculuk yaptığını dile getiren Koral, şöyle devam etti: "Doğaçlama bir tiyatro yapıyoruz. Seyirciyi de işin içine katıyoruz. Hep beraber gülüp oynuyoruz. Gülerken de düşünüp bazı mesajlar veriyoruz. Sağlık çalışanlarının ne kadar meşakkatli bir iş yaptığını izleyicilerimizde görüyorlar" 

Grup bilmem ne, yarın da saat 17.00 ve 20.00'de Adana Büyükşehir Tiyatrosu'nda sahneye çıkacak. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.