Hem kahvehane hem kütüphane

Hem kahvehane hem kütüphane
Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bir kahvehanede bulunan kütüphane vatandaşların ilgi odağı oldu.

Şehrin merkezinde Çamlı kahvede bulunan Asmaaltı Çayevi'nde vatandaşlar hem çay içiyor hem de çayevi kütüphanesinden kitap okuyor.

İşyeri sahibi Serdar Pektaş kahvenin sadece çay içilecek bir yer olmadığını anlatmak için işyerine kütüphane kurduğunu belirterek, "Genellikle herkes kahvehaneleri sadece çay içilen bir yer olarak bilirler. Ben de farklı olarak işletmemde müşterilerime kitap okuma fırsatı sunuyorum.Kadirli'de böyle bir kahvehane yok. Müşterilerim gayet memnun. Hem çaylarını içiyorlar hem de beğendikleri kitapları okuyorlar. Bazı müşterilerim kitaba kendini öyle kaptırıyor ki akşama kadar belki 10 bardak çay içiyor farkında değil." dedi

Bazı müşterilerinin çay siparişi verirken yanında kitap isteğini de söyleyen Pektaş, "Bir esnaf müşterim çay siparişi verdi sonrada (Bana bir de kitap getir de okuyayım) dedi. Esnaf arkadaşlar birkaç gün içinde kitabı okuyarak geri gönderiyorlar.Ben toplumumuzun kitap okuyarak daha çok kültür sahibi olacaklarına inanıyorum." diye konuştu. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.