Dünyanın en eski yağlı boya resimleri

Dünyanın en eski yağlı boya resimleri
Afganistan'daki eski mağaraları inceleyen Japon araştırmacılar, 14 asır önce çizilmiş olan dünyanın en eski yağlı boya resimlerini buldu.

PakTribune gazetesinin haberine göre, ünlü Bamiyan mağaralarında incelemelerde bulunan bilim adamları, milattan sonra 650 yıllarında yapıldıkları tespit edilen Budist resimler keşfetti.

Japon Ulusal Araştırma Enstitüsü uzmanlarından Joko Taniguchi, Avrupa'daki Rönesans akımından çok daha önce, Afgan mağaralarında ilk yağlı boya resimlerin yapıldığına dikkat çekti.

Bir grup Japon, Avrupalı ve Amerikalı bilim adamından oluşan araştırma ekibi, Taliban rejiminin 2001'de yıktığı 2 büyük Buda heykelinin bulunduğu Bamiyan vadisinde araştırmalarını sürdürüyor.

Bulunan yağlı boya örneklerinde, binlerce Buda parmak kırmızı renklerle çizilmiş. Araştırmacılar Avrupa'da 1400 - 1600 yılları arasındaki Rönesans devrinde ilk kez kullanıldığı düşünülen bazı tekniklerin, asırlar önce bu mağaralarda keşfedildiğini, tarih kitaplarının yeniden yazılması gerektiğini aktarıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.