Emniyet kemeri tiyatro ile anlatıldı

Emniyet kemeri tiyatro ile anlatıldı
Emniyet kemerinin önemini tiyarto oyunuyla anlatıyorlar

Türkiye Engelsizler Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi (TEKSEM), trafikte emniyet kemerinin önemini anlatan iki perdelik tiyatro oyunu sahneledi.

Samsun Devlet Opera ve Bale Sahnesi'nde oynanan 'İlk yardım kazası' adlı oyuna yoğun ilgi gösterildi. 

TEKSEM Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Elibol, son 5 yılda yüzde 85 oranındaki sakat kalma nedeninin trafik kazalarından kaynaklandığını belirtti.

Trafik kazalarına karşı insanları bilinçlendirmek için komedi türü iki perdelik tiyatro oyunu hazırladıklarını ifade eden Elibol, "Tiyatro oyunumuz, bugüne kadar Samsun dahil 8 ilde sahnelendi. Oyunumuzu izlemeye gelenlerin keyif aldığını gördük. Çalışmamızı çok başarılı buldular. Kendilerinden aldığımız bu destekle birlikte daha güzel çalışmalara imza atacağımızı düşünüyorum." dedi.

Elibol, tiyatrodan elde edilecek gelirle, Samsun'da 2009-2010 eğitim-öğretim yılı süresince 21 engelli ilköğretim okulu öğrencisine burs vererek engellilerin eğitim seviyesini yükseltmeyi hedeflediklerini kaydederek, şöyle konuştu: "Karadeniz insanı sanata karşı müthiş bir duyarlılık gösteriyor. Bu duyarlılık ve destekle birlikte engelli kardeşlerimizin eğitim seviyesini yükseltmek için yeni projeler üreteceğiz. Ortaya koyduğumuz projelerin gelirleri ile ilköğretim okulu ve üniversiteli engelli öğrencilere burs olarak destek sağlayacağız. 2009'da burs sayısını iki katına çıkartmak ve 25 bin seyirci karşısına çıkmayı planlıyoruz."

Aynı zamanda oyun yazarlığı ve yönetmenliği ile tiyatroda sanat yönetmenliği ve kurucu olarak görev alan Elibol, tiyatroyu; hayat dalının en önemli yaprağı olarak ifade ediyor.

Tiyatroya destek veren Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Hakan Yılmaz ise, "Tiyatroyu seyrederken birinci bölümde kendimizi bulduk. Çünkü, yaşamış olduğumuz bu olumsuzluklar, herkesin başına gelebilir. Bunlardan kurtulmak için en az, TEKSEM kadar hepimizin bu duyarlılık göstermesi lazım." diye konuştu.

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdurrahman Hacıkerimoğlu da konuşmasında, KASİAD ailesi olarak bu tür sanatsal faaliyetleri çok önemseyip destek verdiklerini, herkesin engelli olmaması için kurallara riayet etmesi gerektiğini vurguladı.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.