Mehter Takımı, Kosova'da gösteri yapacak

Mehter Takımı, Kosova'da gösteri yapacak
Mehter Takımı, Kosovalı Türklerin bu yıl ilk kez kutladıkları "23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı" nedeniyle gösteriler yapacak.

Bir hafta sürecek olan kutlamalar çerçevesinde yarın Bursa'ya bağlı Osman Gazi Belediyesi Mehter Takımı, Kosova'nın güneyinde bulunan ve Türklerin çoğunlukta yaşadığı Prizren'de bir gösteri sunacak. 

Mehter Takımı ayrıca 23 Nisan da Kosova'nın tek Türk belediyesi olan Mamuşa'da da dört kilometre kortej yürüyüşüyle bir gösteri yapacak. Yürüyüşe Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar, bakanlar, milletvekilleri, Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç ve çok sayıda davetlinin katılması bekleniyor. 

Mehter gösterisinin yanı sıra İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçıları "Kosova Cumhuriyetine Selam" konseri verecek. TRT sanatçılarının vereceği konserin ardından Türkiye'nin sevilen gurubu Gece Yolcuları da şarkılarını seslendirecek. Bir hafta boyunca 25'in üzerinde faaliyet yapılmasının ardından kutlamalar 25 Nisan'da sona erecek. 

Ana tören 23 Nisan'da Prizren Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak. Bir hafta sürecek olan kutlamalarda, bilimsel toplantılar, konser, sergi, açık oturum, film gösterileri gibi değişik faaliyetler düzenlenecek.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.