Rahvan Atları Yarışması yapıldı

Rahvan Atları Yarışması yapıldı
Rahvan Atları Yarışması renkli görüntülere sahne oldu

Osmangazi Belediyesi'nin Fetih Şenliği kapsamında bu yıl beşincisini düzenlediği Rahvan Atları Yarışması renkli görüntülere sahne oldu. 

Paşa Çiftliği'nde yapılan yarışmaya 7 ilden 153 yarışçı katıldı. Yarışlara, Edirne'den gelecek bir cazgır ve davul-zurna grubu da eşlik etti. 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yarışlarla Rahvan Atlarına kişisel özveriler göstererek bakmaya çalışanlara maddi manevi destek sağlamaya çalıştıklarını söyledi. 

Büyük bir geleneğin yaşatılması adına yapılan bu yarışların bundan sonra da devam edeceğini belirten Mustafa Dündar, yarışların, Baş, Başaltı, Başorta, Küçükorta, Deste, Taylar, Tozkoparan, Arap Doludizgin, Yerli Doludizgin ve İthal Rahvan olmak üzere 10 kategoride yapıldığını kaydetti. 

Dereceye girenlere 20 bin TL ödül dağıtıldığını vurgulayan Dündar, yarışların nefes kesen görüntülere sahne olduğunu aktardı. 

Dündar, şunları söyledi: "Yarışlar, at sahibinin ve binicisinin yarış öncesi kayıt yaptırmasıyla başlıyor. Koşu, rahvan stiliyle yapılıyor. Atların, koşu boyunca toplam 3 kez bu stili bozma hakkı var. Ancak en fazla 20 metrede düzeltmek kaydı ile. Yarış sonuçlarıyla ilgili itiraz, yazılı olarak hakem heyetine yapılacak. Hakem heyeti, yarışın kamera kayıtlarını da inceleyerek itirazı değerlendirip karara bağlayacak. 10 kişiden oluşan hakem heyetinin kararı kesindir. Koşu kurallarını ihlal eden atların sahipleri hiçbir hak iddia edemez."



(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.