Vuslat dergisi yine dopdolu

Vuslat dergisi yine dopdolu
Vuslat dergisinin Mayıs ayı sayısı çıktı.

Hesabımız Kur’an’dan…

HAZIR MIYIZ?


Hayatı imtihan şuuruyla yaşamak, kişinin yaratıcıyla sürekli bir iletişim halinde olmasını sağlar. Daima, başıboş yaratılmadığının, bırakılmadığının hassasiyetiyle davranışlar kontrol ve denetim altında tutulur. Çünkü hesap, rızasına muhtaç olduğumuz din -hesap- gününün sahibi Rabbimiz’e aittir. Ondan başka yardımcı ve torpil şefaatlerin olmadığı, kimsenin kimseye desteğinin görülemeyeceği bir güne iman eden herkesin –yani mü’minlerin- tek Rabbimiz olan Allah(cc)’ın bizlere uzatmış olduğu sağlam kulba yapışması gerekir. Bu kulp Allah’ın vahyi olan Kur’an’dır.

Apaçık ve hidayete ulaşmak isteyenler için  kolaylaştırılmış bir kitap olan Kur’an, kendisine halis niyetle, anlamak için, sakınmak ve yaşam biçimi haline getirmeye çalışanlar için kurtarıcı ve hidayet kaynağı olacaktır. 

“Bu(Kur’an), kendisinde şüphe olmayan, muttakiler için yol gösterici olan bir kitaptır.” (2/Bakara 2) 

Hesap günü gelmeden kendimizi hesaba çekebilmeli, Kur’an’la irtibatımızı acilen gözden geçirmeliyiz. Rabbim bizden ne istiyor, ne bekliyor, neyi sakındırıyor, neyi emrediyor yaklaşımıyla ilahi buyruklara ulaşmalı, işittik ve itaat ettik teslimiyetiyle sadakat göstermeliyiz. Allah ve Rasulünün bir işte vereceği hükmün dışına çıkma hakkımızın olmadığını unutmadan, bizler için, yaratılanlar için en güzel sözü, hükmü, yaratıcının verebileceği hakikatini aklımızdan çıkarmamalıyız. 

O halde nefislerimize, ailemize, ticaretimize ve insani tüm ilişkilerimize Kur’an’ın hükmedebilmesi telaşını her daim taşımalıyız.

“Sana da, önündeki Kitap(lar)ı doğrulayıcı ve Ona bir şahit-gözetleyici (müheymin) olarak Kitab (Kur’ân)’ı indirdik. Öyleyse aralarında Allah’ın indirdiğiyle hükmet ve sana gelen haktan sapıp onların hevâ (istek ve tutku)larına uyma…” (5/Mâide, 48)

Aklın ve duyguların vahyin denetiminden çıktığı anlarda, ucuz duygusallıklara kapılıp, küfür ve şirk amellerini üzerinden atamadan ölen tanınmış simalar hakkında mağfiret ve rahmet dualarının yapıldığını üzülerek gözlemliyoruz. Kur’an ve Rasulün mücadele süreci doğru kavranamadığından, Tevhidi çizgiden uzak yaşamış ön planda gözüken sanatçı, politikacı, gazeteci kimlikli insanlara nedense azab yakıştırılmıyor. Bu konuda sözün özünü Mehmet PAMAK’ın makalesinde bulabileceğinize inanıyoruz.

Filistin İslami Hareketinin değerli liderlerinden Abdülaziz RANTİSİ’yi şehadetinin 5.yılında rahmetle hatırladık. Siyonist katillerin apaçi helikopterinden attıkları füzeyle şehid ettikleri RANTİSİ’nin şahsında, tüm şehidlerin yolunun yolumuz olduğu bir kez daha hatırlanmalıdır. 

Vuslat dergisi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.