Hayvan şekillerinde baston yapıyor

Hayvan şekillerinde baston yapıyor
Ağaç dallarından insan ve hayvan şekillerinde baston yapıyor

Ordu'da yaşayan Seyfettin Gözükan, ağaç dallarından hayvan ve insan şeklinde baston yapıyor.

Seyfettin Gözükan, Almanya'dan emekli olduktan sonra Ordu'ya geldi. Bahçelerde dolaşırken bulduğu ilgi çekici ağaç parçalarını 5 yıl önce biriktirmeye başlayan Gözükan, daha sonra da onları baston yapmaya başladı. 

Fırsat buldukça bahçeleri gezip değişik şekillerdeki dal parçalarını arayan Gökütan, bunun için Ordu dışındaki ormanlara da zaman zaman gezilere çıkıyor. 

Gözükan, bazen önemli bulduğu ağaç dallarını birbirine örerek vermek istediği şekilde olması için bekliyor. Kimi zaman bu süre 2 seneyi aşabilirken, ağaç istediği şekli aldıktan sonra ise baston haline getiriyor. Şimdiye kadar birkaç sergi açarak eserlerini sergileyen Gözükan'ın elinde yüzlerce baston arasında timsah ayağı, pelikan, yılan, ördek, kadın şeklinde olanlar ilgi görüyor. 

El sanatlarının kaybolmamasını, okullarda ya da fakültelerde eğitiminin verilmesini isteyen Gözükan, "Sanırım her zaman yapılabilecek bir şeyler olduğunu gösterdim. Ben bu şekilde geçimimi de sağlıyorum çünkü onları zaman zaman satıyorum. Ben onları baston yapmasam kaybolup gideceklerdi. Yalnız ben genelde ağaçları değil de dallarını baston yapmaya çalışıyorum. Çünkü ağaç katliamı yapmak istemiyorum." dedi.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.