Hollanda'da 'Türkçe Yazarlar Platformu' yapıldı

Hollanda'da 'Türkçe Yazarlar Platformu' yapıldı
Hollanda'da 11 yıldır Türkçe olarak yayın hayatını sürdüren Platform dergisi 'Birinci Türkçe Yazarlar Platformu'nu düzenledi.

Başkent Amsterdam'daki etkinliğe Hollanda'nın yanı sıra Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen 30 kadar yazar ve şair de katıldı. 

Hollanda'da yaşayan yazar Sadık Yemni, Türkçe yazan yazarlar platformu ile yazarların birbirleriyle ve okurlarıyla tanışmalarını sağlamayı, Türkçe yazmayı özendirmeyi, yazarların eserlerinin yayımlamalarına yardımcı olmayı ve seyircilere öykü, şiir ve anlatı (meddahlık) tarzlarında hoş anlar yaşatmayı amaçladıklarını söyledi. 

Programa katılan yazarlar, kendi eserlerinden okudukları kısa öykülerle salonda bulunanları 40 yıl geriye götürerek, onlara unutulmaz nostaljik bir gün yaşattılar. Yazarlar, işçi olarak geldikleri ülkede nasıl yazar olduklarını anlattılar. Kimi çevrelerin kendi eserlerini 'göçmen edebiyatı' olarak tanımlamalarına olan tepkilerini de dile getirdiler.

Yaklaşık 6 saat süren toplantının sonunda, Platform Dergisi Sanat ve Kültür sayfası yönetmeni H. Kerim Ece tarafından 5. Avrupa Şiir Yarışmasının sonuçları açıklandı. Ece, yarışmaya Hollanda başta olmak üzere Almanya, Belçika, İngiltere, Avusturya, Kıbrıs, Amerika Birleşik Devletleri, Kırgızistan, Bulgaristan, Fransa, Danimarka, Yunanistan, Finlandiya, Kanada ve Japonya'dan 57 şairin 123 şiiriyle katıldıklarını söyledi. Yarışmada Kadir İnal Tekin (Almanya) 'Anneme' adlı şiiriyle birinci, Şafak Yolcu (Kıbrıs) 'Söyle Çocuk' adlı şiiriyle ikinci ve Murat Özer (ABD) 'Perişanım Aşktan ve Çilesinden' adlı şiiriyle üçüncü oldu. 

H. Kerim Ece, her yıl Hollanda'nın bir kentinde Türkçe Yazarlar Platformu düzenleneceği müjdesini de verdi. Program, sanatçı Aşık Çağlari'nin sunduğu nefis bir müzik dinletisiyle sona erdi. 




(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.