Konak'taki tarihî binalar restore edilecek

Konak'taki tarihî binalar restore edilecek
Konak Belediyesi, tarihî binaları restore ettirip dünya genelinde tanıtacak

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, sahipleri tarafından bağışlanması durumunda tarihî binaları restore edeceklerini söyledi. 

Tartan, ''Bu mekanları kültür ve sanat evi olarak halkın hizmetine sunmayı planlıyoruz. Restorasyonunun ardından karikatür, folklor, oyuncak, şiir, yemek, mask ve kurtuluş müzeleri olarak şehre. Müzeler, turizme de bir açılım sağlayacak.'' dedi.

Hakan Tartan, restorasyonu yapılan binaların, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde kültür amaçlı kullanılacağını da vurgulayarak, ilçedeki tarihî değerleri, müzeleri üç boyutlu sistemle internetten bütün dünyaya tanıtacaklarını kaydetti.

Vatandaşların yoğun şikayetlerine sebep olan yıkık, dökük ve çöp ev olarak kullanılan olan tarihî mekanları kamulaştırma çalışmaları çerçevesinde İzmir kültürüne kazandıracaklarını kaydeden Başkan Tartan, kültür mirasın korunmasına yönelik fonları harekete geçireceklerini ifade etti. 

UNESCO, Dünya Bankası ve Avrupa Birliği fonlarından yararlanacaklarını belirten Tartan, ''Alsancak ve Kahramanlar semtleriyle Mithatpaşa Caddesi'nde bulunan tarihî binaların büyük bir bölümü yıkık dökük. Tinercilerin, sarhoşların mekanı haline gelmiş. Kamulaştırma çalışmaları çerçevesinde bu konunun üzerine gideceğiz. Tescilli olmayan ve kaldırılması gereken binalar, anlaşılarak tahliye edilecek ve yıkılacak. Tescilli yapılarla ilgili restorasyon çalışmalarına ise hemen başlanacak.'' şeklinde konuştu. 
CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.