Tarihçiden, "Obama'ya tarih dersi" sergisi açtı

Tarihçiden, "Obama'ya tarih dersi" sergisi açtı
Tarihçi Yazar Cezmi Yurtsever, Osmaniye'de "Obama'ya tarihi ders" adını verdiği sergisini açtı.

Geçtiğimiz günlerde "Osmaniye Tarihi" kitabını yayınlayan Tarihçi Cezmi Yurtsever, Cumhuriyet Meydanı'nda açtığı sergide çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yurtsever, Sabancı Üniversitesi'nde Adanalı Türklere katil diyen Ermeni yanlısı bilim adamlarına konferans ortamı sağlamasından dolayı Güler Sabancı'ya da tepki gösterdi. ABD Başkanı Obama'nın 24 Nisan 2009 tarihinde soykırım yerine büyük felaket sözünü sarf ederek büyük bir yanlış yaptığını belirten Cezmi Yurtsever, "Obama, kendi ülkesinin Ermeni göç ve yerleşimi ile ilgili belgelerinden haber olduğu bu açıklamasıyla anlaşılmaktadır. Ermeni diasporasının yörüngesinde tarihi gerçeği olmayan açıklamalarda bulunarak dünya kamuoyunu yanıltmıştır." dedi. Yurtsever, Obama'ya tarih dersi vermek için Osmaniye'de bu sergiyi açtığını ve adını "Obama'ya tarih dersi" koyduğunu ifade etti.

Yurtsever, yıllardan beri sürdürülen 1915 olaylarını 1.5 milyon Ermeni'nin soykırımı olarak algılayan düşüncenin sahiplerini ve ABD Başkanı Barack Obama'yı tarihi araştırmaları sonucunda elde ettiği ABD misyoner arşiv belgelerinden oluşan bu sergiyi görmelerini istedi. Tarihçi Yurtsever, Ermeni sorununu "büyük felaket" (Medz Yekhern) olarak kabullenen ve bu şekilde açıklama yapan Obama'nın tarih dersinden sınıfta kaldığını sözlerine ekledi. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.