Hayrünnisa Gül, Şanlıurfa'ya geliyor

Hayrünnisa Gül, Şanlıurfa'ya geliyor
Hayrünnisa Gül, 'Konuşan Kitap Şenliği' için Şanlıurfa'ya geliyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayesinde gerçekleştirilen Konuşan Kitap Şenliği bu yıl Şanlıurfa'da yapılacak. Şenliğin açılışı yine Hayrünnisa Gül tarafından gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz yıl ilk İstanbul Sultan Ahmet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlik, bu yıl Şanlıurfa'ya alındı. İkincisi yapılan 'Konuşan Kitap Şenliği' 8 -9 Mayıs tarihleri arasında Hayrünnisa Gül'ün katılımıyla Şanlıurfa'da düzenlenecek. Kıl çadırların kurulduğu Balıklıgöl civarındaki etkinliğe çok sayıda yazarın da katılması bekleniyor. Açılışı gerçekleştirecek Hayrünnisa Gül, daha sonra kentin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret edecek. 

Gül, Şanlıurfa Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında düzenlenen, geleneksel el sanatları ve müzik kurslarını da ziyaret edecek. Burada kursiyerlerle bir araya gelecek olan Gül, sorunlarını dinleyerek isteklerini yerine getirmeye çalışacak. 

Etkinliğe yazarlar Ahmet Telli, Ahmet Ümit, Ahmet Vehbi Vakkasoğlu, Alev Alatlı, Ayşe Kulin, Beşir Ayvazoğlu, Canan Tan, Çetin Tüzüner, Doğan Hızlan, Enver Ercan, Fatma Barbarosoğlu, Feyza Hepçilingirler, Haluk Dursun, İskender Pala, Kürşat Başar, Metin Celal Zeynioğlu, Mustafa Armağan, Müge Çakır, Mümin Sekman, Nazife Şişman, Selim İleri ve Tuna Kiremitçi de davet edildi. 

Konuşan Kitap Şenliği ile toplumda okuma bilincini oluşturmak, çocuklar ve gençlere okuma alışkanlığı kazandırmak, okumayı insan yaşamının vazgeçilmez bir unsuru haline getirmek hedefleniyor. Aynı zamanda, şenlik kapsamında öğrenci ve esnafa ücretsiz kitap dağıtılacak. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.