İki hemşire meslek anılarını kitaplaştırdı  

İki hemşire meslek anılarını kitaplaştırdı  
Malatya'da İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde çalışan iki hemşire, hemşirelerin meslekte karşılaştıkları anıları 'Hemşire Anıları' adlı kitapla kitaplaştırdı.

Hemşireler, Şenay Karaaslan ve Özlem İnan, kitabı hazırlamak için Türkiye'nin değişik yerlerinde çalışan hemşirelerden yaşadıkları ilginç anıları aldıklarını ifade etti. Kitabın Türkiye'de ilk olduğuna işaret eden 18 yıllık hemşire Şenay Karaaslan, "Hepimizin meslekte korkulu, heyecanlı, sevinçli ve üzüntülü günleri olmuştur. Biz de meslekte yaşadığımız anıları ölümsüzleştirmek için bu kitabı yapmaya karar verdik." dedi.

Kitapta 50 hemşirenin 117 anısı olduğunu kaydeden Karaaslan, "Umuyoruz bu kitap meslek hayatımıza olumlu yansır. Kitapta basımındaki katkılarından dolayı Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimliği ve Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü'ne teşekkür ederim." şeklinde konuştu. Kitaptaki tüm anıların karikatürüyle birlikte yer aldığını belirten Karaaslan, hemşireler günü olan 12 Mayıs'ta tanıtacakları kitabı Türkiye'nin her yerine göndermeyi hedeflediklerini söyledi.

Hemşire Nurten Gündüz ise kitapta, başında geçen ilginç bir anısını şöyle anlatıyor: "Trafik kazası geçiren genç acil servise getirildi. Hastanın yanında anne, baba, yakınları, hemşire ve doktor bulunmaktaydı. Doktor hastayı muayene ettikten sonra; (Hemşire hanım, hastayı gözleme alalım) dedi ve çıktı. Arkasından hasta yakınları da çıktılar. Bir süre sonra hasta yakınları tekrar döndüler ve hastayla ilgilenen hemşireye, (Hemşire hanım gözlemeyi annesi mi yedirsin yoksa siz mi verirsiniz ?) dediler."


(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.