Şangay kültürü Ankara'da tanıtılacak

Şangay kültürü Ankara'da tanıtılacak
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 16 -17 Mayıs günlerinde "Şangay Kültür Günleri" düzenlenecek. Kültür günleri dolayısıyla Çin'in Şangay kenti Belediye Meclisi Başkanı Feng Guoqin başkanlığında bir heyet Ankara'ya gelecek.

"Şangay Kültür Günleri" programı çerçevesinde 16 Mayıs Cumartesi günü Başkent Ankara'ya gelecek olan Çin'in en büyük liman şehri olan Şangay Belediye Meclisi Başkanı ve beraberindeki konuk heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i makamında ziyaret edecek.

Başkan Gökçek'in konuk heyetle gerçekleştirilecek görüşmesinden sonra, Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Galerisi'nde Şangay kültürünü yansıtan resim ve el sanatları sergisi açılacak. Serginin açılışı Başkan Gökçek ile Şangay Belediye Meclisi Başkanı Feng Guoqin tarafından yapılacak. 

Konuk heyet, Dikmen Vadisi, Çankaya Hanımlar Lokali, Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi, Gençlik Parkı, Pursaklar Aile Yaşam Merkezi başta olmak üzere Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen projeleri gezecek. Aynı akşam ise Anfa B Salonu'nda yapılacak Gala'da Çin folklorundan ve yemeklerinden örnekler verilecek. 

17 Mayıs Cumartesi günü ise Sincan Harikalar Diyarı Amfi Tiyatro'da Halk Konseri gerçekleştirilecek. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.