Rus gazeteciler Side Antik Kent'e hayran kaldı

Rus gazeteciler Side Antik Kent'e hayran kaldı
Dünya Gazetecileri Birliği Kongresi'ne katılmak için Antalya'ya gelen Rus gazeteciler Side Antik Kent'i gezdi.

Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği (Side-TUDER) davetlisi olarak turizm şehrini gezmeye gelen 33 Rus ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) gazetecileri, Side Antik Tiyatro ve Müze'yi ziyaret etti. 

Side-TUDER Başkanı Cengiz Haydar Barut, Rus ve BDT gazetecileri onuruna Side Müzesi'nde kokteyl verdi. 

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Side Müzesi Müdürü Güner Kozdere ve Side TUDER Başkanı Cengiz Haydar Barut Rus gazetecilere Side Antik Kent hakkında bilgi verdi. 

Side TUDER Başkanı Barut, Antalya'ya gelen 9 milyon turistin 3 milyonunun Manavgat'ta konakladığını bildirdi. 

Antalya'ya gelen 9 milyon turistin yüzde 27'sini Rusya Federasyonu ve BDT vatandaşlarının oluşturduğunu kaydeden Barut, Side destinasyona gelen 3 milyon turistin 650 binini Rusya Federasyonu vatandaşlarının oluşturduğunu dile getirdi.

Barut, "Bölgemiz Avrupa, Baltık, BDT ve Rusya pazarında Side destinasyonu markasıyla pazarlanıyor. Rus turistlerin son 3 yıldır destinasyon bölgemizi Kemer, Kundu ve Belek'ten sonra tatil tercihini yaptıkları yer oldu. Bölgemiz için Rus turistler bizim için önemli. Deniz, kum, güneş, arkeoloji, kültür, sanat ve tarih turizmiyle bir bütün olan Side'nin 120 bin yatak kapasitesi var." diye konuştu. 

Tarihi şehirde bulunan arkeolojik eserlerin büyük çoğunluğunun Helenistik, Roma ve Bizans dönemine ait olduğunu anlatan Side Müzesi Müdürü Güner Kozdere de en görkemli yapıtın 2 bin yıllık Roma eseri olan Side Antik Tiyatro olduğunu ifade etti. 

Side Müzesi Müdürlüğü sorumluluğu alanında 38 arkeolojik, 3 doğal, 3 kentsel olmak üzere 44 SİT alanında 315 tescilli kültürel varlığın bulunduğunu aktaran Kozdere, müzede 2 bin 125 arkeolojik, 9 bin 690 sikke olmak üzere toplam 11 bin 815 eserin bulunduğunu bildirdi.

Moskova Lipetsk Puglishing gazetesi foto muhabiri Olga Belyakova ise Türkiye'ye ilk defa geldiğini söyledi. 

Fotoğrafladıkları Antalya'nın tarihi ve doğal güzelliklerini Moskova Gazeteciler Cemiyeti'nde sergileyeceklerini anlatan Olga Belyakova, bu güzellikleri gazetesinde yazı dizisiyle bütün Rusya'ya duyuracağını ifade etti.


(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.