Genciz Genç İstikbal'iz

Genciz Genç İstikbal'iz
Genç İstikbal dergisi, sevimli yüzü ve sorumlu çizgisi ile alışılmışın dışında bir dergi…

“Çocuk dergisi gibi” diyenlere “sadece güler yüzlüyüz” cevabıyla sitemkâr, “fazlaca ağır duruyorsun” diyenlere “büyüdük artık” karşılığını verecek kadar da sorumlu. 
    
“İlk gençlik çağı Dergisi” sıfatını öylesine sahiplenmiş ki, çocukluğun bittiği, gençliğin başladığı yerde, hep aynı yaşta yaşamaya devam ediyor. Çünkü davası, hayat yolunun “ilk gençlik çağı” denilen virajlı, yokuşlu, bol kazalı mevkiinden geçenlere servis hizmeti vermek… Yani yolda, ama yolcu değil. Geçip gitmeye değil, yolu beklemeye adanmış. 

Derginin 8. yılı.

Yaz-kış rengârenk yüzü, bahar sayısında daha da bir ortaya çıkmış. Dergiyi elimize aldığımızda zaten renk cümbüşü bize baharı hatırlatıyor. Bu ay “Selam” ve “Anneler Günü” ön planda. Tabii mayıs ayının vazgeçilmezi “Fetih” de unutulmamış. 

 “Büyüteç” sayfasında Nursema Çay, “Ben Ona Emanetim” diye başlamış yazısına. Anneler için söylenebilecek en güzel sözleri bir demet yapmış ve demiş ki: “Hayatta kendisine güzel davranılmayı ve sevilmeyi hak eden kişi olarak peygamberimiz, anneyi gösterdi.”

“Fikir Kırıntıları-Gönül Kıpırtıları” sayfasını dolduran Muazzez Sarı “Canımdan Can” demiş ve üç nokta koymuş… Belli ki “söylenecek şey çok ama söyleyecek takatimiz yok” diyor. “Bak anne ben geldim, yumuk yumukken ellerim, şimdi o ellerle yazdıklarımla, sana seslenmekteyim.”  

“Tanımadığınız biri size selam verirse şaşırmayın” demiş M. Haşim “Günlükten Yapraklar” sayfasında. 

Derginin sayfaları, “Keşifler”, “Rehberlik”, “O’nun Devrinden Hatıralar”, “Tarihten Damlalar” gibi sayfalarla devam ediyor. Sanki Mavera’nın ötesinden çok eski bir destanın yılmayan anlatıcısı gibi yıllardır güzel sözü yaşatıp kutsal izi gösteren edebiyatçı şair-yazar Rıfkı Kaymaz’ın Not Defteri, derginin ak saçlı ama genç yürekli yönünü yansıtıyor. 

Yazıların arasında, bulmaca, çizgi hikâye, kitap tanıtımı, bilgisayar ve teknoloji sayfası gibi farklı bölümler de dikkat çekiyor. Genç İstikbal, ayrıca “Sizden Gelenler” sayfasında misafirperverliğini de sergiliyor.

Genç İstikbal gerçekten coşkulu bir sorumluluğu temsil ettiğini hissettiren genç bir dergi. Davasını, “hayat yolunun “ilk gençlik çağı” denilen virajlı, yokuşlu, bol kazalı mevkiinden geçenlere servis hizmeti vermek…” olarak tanımlasa da, her yaşın eline gelecek bir dergi.

Evinize kadar ulaştırılan bu dergi, abonelere özel. www.gencistikbal.com adresinden iletişim bilgilerine ulaşmak mümkün.

Genç İstikbal yayın kurulu üyesi Salih YİĞİT diyor ki:

Genciz! Gençliğimizi sorumsuz olma bahanesi değil, sorumluluğu üstlenme vesilesi bildik. Çünkü biliyoruz genciz ve bu yüzden istikbaliz!

İşte bunun için biz “Genç İstikbal”iz!

Sadece 8 yaşındayız, daha yolun başındayız!

Tam 8 yaşındayız, az değil! Kıyametin saati bilinmez çünkü, belki de sıratın başındayız.

Yılları sormayın bize aslında yıllara sorun bizi.

Yaşımızın küçüklüğü davamızın büyüklüğüne göre ölçüldüğünde, Musab bin Umeyr kadar, Caferi Tayyar kadar olduğumuz gibi Ebu Eyyub El Ensari kadar da genciz!

“Genç, inancı ve ideali uğruna fedakarlık yapabilendir” sözünü düstur bildik. İçimizde ak saçlılar var ve en gençlerimiz belki de onlar… 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.