Almatı'da film festivali

Almatı'da film festivali
Uluslararası Şaken Yıldızları Film Festivali Almatı'da başladı

Yedinci Uluslararası Şaken Yıldızları Film Festivali, Kazakistan'ın Almatı kentinde düzenlenen galayla başladı. Ünlü Kazak yönetmen Şaken Aymanov'un anısına düzenlenen festivalde, bu yıl iki Türk filmi yer alıyor. 

Dört gün boyunca devam edecek festivale bu yıl 30 ülkeden 66 film yarışmak için müracaat etti. Daha çok genç yönetmenlerin yarıştığı festivalde bu sene 66 film yarışacak. Bu seneki festivale ev sahibi Kazakistan'ın yanı sıra Türkiye, İngiltere, Afganistan, Almanya, İsrail, İspanya, İran, Kanada, Çin ve Rusya gibi ülkelerden genç yönetmenler katılıyor.

Türkiye'den, uzun metrajlı filmler dalında Özcan Alper'in "Sonbahar" ve Mimar Sinan Üniversitesi öğrencilerinin çekmiş oldukları kısa metrajlı bir film festivalde rakipleri ile yarışacak.

Abay Meydanı'ndaki Cumhuriyet Sarayı'nda dün gece yapılan galaya yönetmen ve oyuncuların yanı sıra halk da yoğun ilgi gösterdi. Gala öncesi bir basın toplantısı düzenleyen Şaken Yıldızları Film Festivali Başkanı Asan Ali Aşimov, bu sene yedincisi düzenlenen festivalin her senekinden çok daha renkli geçeceğini inandığını belirterek, yarışmaya katılan bütün yarışmacılara başarılar diledi.

Türkiye'nin Almatı Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Mine Kasap Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada Şaken Yıldızları Film Festivali'nin Avrasya Film Festivali'nden sonra en büyük ve önemli film festivali olduğunu belirterek festivale katılan Türk filmlerinden derece beklediklerini söyledi. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.