İhlas Koleji öğrencilerinden Drama Günü gösterisi

İhlas Koleji öğrencilerinden Drama Günü gösterisi
İhlas Koleji İngilizce Bölümü tarafından hazırlanan, 18 Nisan 2009’da Sabancı Üniversitesi Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nda sergilenen Drama Day projesinin üçüncüsü İhlas Koleji Marmara Evleri Kampüsü Konferans salonunda sahnelendi.

Özel Marmara Evleri İhlas İlköğretim Okulu 4. ve 5. sınıf öğrencilerinin 5 farklı dünya klasiğini İngilizce olarak canlandırdığı üçüncü İngilizce Drama Günü’ne öğrenci velileri, öğretmenler ve okul idarecileri katıldı. Sahne performanslarıyla profesyonel oyuncuları aratmayan öğrenciler İngilizce öğretmenleri tarafından hazırlanan oyunları başarıyla canlandırdılar. Kostümleriyle de göz dolduran öğrenciler yaptıkları gösterilerle katılımcılardan büyük alkış aldılar.

Oyunun, çocuğun dünyasında toplumsallaşma ve kişilik gelişimi açısından önemli bir yeri olduğunu söyleyen Özel Marmara Evleri İhlas İlköğretim Okulu Müdürü Sebahattin Kazaz: “Çocuğun sosyal gelişimi açısından drama çok önemlidir. Çocuk etkinlikler sayesinde etrafında olup bitenleri daha iyi anlamaya başlar. Çocuğun sosyal ilişkilerde başarılı olabilmesi için sadece kendine güvenmesi de yetmez. Bunun yanında başkalarına da güvenmelidir.” şeklinde konuştu. “Drama Day” projesini hayata geçiren İngilizce öğretmenlerini sahneye davet eden Kazaz, İhlas Koleji öğrencilerinin İngilizce öğrenme süreçlerini alışılmış kalıpların dışına taşıyarak, onlara bilgi ve becerilerini sosyal etkinliklerle aileleri ile paylaşma fırsatı verdikleri için teşekkür etti ve Eğitimde İyi Örnekler Sertifikalarını takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.