Ukrayna'da Azerbaycan günleri

Ukrayna'da Azerbaycan günleri
Çok sayıda Azeri ve Ukraynalı birlikte keyifli anlar yaşadı

Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki Azerbaycan Kültür Günleri etkinlikleri ziyaretçilere renkli anlar yaşattı. 

Sanatçılar Evi Sergi salonundaki resim sergisiyle başlayan ve üç gündür aralıksız etkinliklerle devam eden etkinlikler bugün sona erdi. Azerbaycan Medeniyet ve Turizm Bakanlığı, Ukrayna Kültür ve Turizm Bakanlığı, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Ukrayna'daki elçiliği, Ukrayna'nın Azerbaycan'daki elçiliği ve Ukrayna Devlet Sanat Merkezi'nin müşterek düzenlediği etkinlikler katılanların beğenisini kazandı. 

Ukrayna Milli Filarmoni'sindeki organizasyona Ukrayna Kültür Bakanı Vasil Vovkun, Azerbaycan Medeniyet ve Turizm Bakanı Ebülfez Karayev, dış misyon şefleri ve çok sayıda Ukraynalı ile Azerbaycanlı katıldı. 

Azerbaycan'dan gelen çok sayıdaki ünlü sanatçı, usta Azeri çalgıcıların yer aldığı orkestra eşliğinde birbirinden güzel şarkılar söyledi. Azerbaycan folklor ekipleri ise bölgesel halk danslarını başarı ile icra ederek muhteşem bir gösteriye imza attı. 

Konser ve gösterileri izleyen Lilya Farajova adlı bir Ukrayna vatandaşı, "Benim için çok ilginç bir konserdi çok beğendim. İki ülkenin birlikte kültürlerini tanıtmasının ilişkilere çok büyük katkısı oluyor. Buraya Azerbaycan'dan çok sayıda sanatçının gelmesi ise bize Azerbaycan kültürünün bir çok yönünü görme ve tanıma imkan sağladı" dedi. 

Konseri Ukrayna'da yaşayan Azerbaycan vatandaşları da beğeniyle izledi. Ukrayna'ya okumak için gelen ve uzun süredir Azerbaycan'a gitmediğini belirten bir öğrenci ise, "Bu konser ile sadece Azerbaycan kültürü Ukrayna'da tanıtılmakla kalmadı benim gibi uzun süredir öz yurdundan ayrı yaşayan Azeri vatandaşları içinde çok güzel oldu. Bu konserle birlikte bir anlığına da olsa ülkemize gitmiş olduk, hasret giderdik" şeklinde konuştu. 
(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.