Fazıl Say’a duş gibi sözler!

Fazıl Say’a duş gibi sözler!
Dünyaca ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu, siyasi çıkışları ile gündeme gelen piyano çalgıcısı Fazıl Say'ı eleştirdi. İstanbul'un fethi kutlamaları kapsamında Mehter Takımı'yla Sultanahmet Meydanı'nda konser veren Uğurlu, Say'ın Bakan Günay'la yaşadığı ve gün

Dünyaca ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu, siyasi çıkışları ile gündeme gelen piyano çalgıcısı Fazıl Say'ı eleştirdi. İstanbul'un fethi kutlamaları kapsamında Mehter Takımı'yla Sultanahmet Meydanı'nda konser veren Uğurlu, Say'ın Bakan Günay'la yaşadığı ve günlerce gündemde kalan tartışmayla ilgili olarak, “Önemli olan insanların bir şeyleri lafla söylemesi değil. 

Eğer sanatçının bir protestosu ve isyanı varsa, onu sözle ifade etmenin ötesinde sanat eseriyle göstermesi lazım. Biz eksik ve hatalı gördüğümüz bir şey olduğunda, bunu sanat eseriyle duyuruyoruz. Polemiğe girmek bence çok hatalı” yorumunu yaptı.

Say'ın yaşadıklarının kendisine de ders olduğunu belirten Uğurlu, “Biz zaten Türkiye'nin geleceği için gayret sarfeden, çok az bir sanatçı grubuyuz. Hiç polemiğe gerek yok. Varsa bir isyanı, sahnede anlatsın. Konuşan, laf ebeliği yapan sanatkârlar, tarihin derinliklerinde yok olur. Aynı şey Sayın Bakan için de geçerli. O da, yapacağı yeni projeler ve çalışmalarıyla bize yol göstermeli. İcraatlarıyla, sanat dünyasına katacaklarıyla bize yardım etmeli” diye konuştu.

Bilindiği gibi gazetelere sarhoş görüntüleri yansıyan Fazıl Say, geçtiğimiz yıl yabancı bir gazeteye verdiği demeçte, AK Parti iktidarda olduğu için Türkiye’de yaşamak istemediğini söylemiş ve toplumun geniş kitlelerinden tepki almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.