Kanuni'nin kaldığı ev kültür merkezi oluyor

Kanuni'nin kaldığı ev kültür merkezi oluyor
Kanuni'nin misafir kaldığı Ramazanoğlu Beyliği Saray Selamlığı kültür merkezi oluyor

Kanuni Sultan Süleyman'ın 650 yıl önce misafir kaldığı Ramazanoğlu Beyliği Saray Selamlığı kültür merkezi oluyor. 1350-1400 yılları arasında Ramazanoğlu Beyliği döneminde yapılan, Ulu Cami'nin güneyinde bulunan ve bir süre Türk Ocağı Adana Şubesi olarak da hizmet veren Ramazanoğlu Beyliği Saray Selamlığı, Çukurova Üniversitesi Kültür Merkezi'ne dönüştürülüyor.

Çukurova Üniversitesi Mezunları Derneği'nce (ÇÜMED) Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiralanan tarihi binanın düzenleme işlemine başlandı. Merkeze 'Müdür' olarak tayin edilen Yrd. Doç. Dr. Gözde Ramazanoğlu, ailesinin bireyleri ve bazı duyarlı çevrelerce karşılanan tefrişat döşemelerinde son hazırlıkları yapıyor.

Merkez, 3 Haziran 2009'da Vali İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Ç.Ü. Rektörü Alper Akınoğlu'nun da katılacakları bir törenle hizmete açılacak. Tarihi kayıtlara göre, Kanuni Sultan Süleyman'ın Irakeyn, 4. Murat'ın ise Bağdat seferinden dönüşlerinde misafir olarak kaldığı bilinen Osmanlı mimari tarzını yansıtan 3 katlı binada 6 oda bir salon bulunuyor. 


(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.