Van Akdamar Adası'nda 'Kitap Okuma Şenliği'

Van Akdamar Adası'nda 'Kitap Okuma Şenliği'
Van Gevaş Kaymakamlığı tarafından 'Okuyan Gevaş' kampanyası kapsamında, 'Adaya Kitap Okumaya' sloganıyla bu yıl ikinci kitap okuma şenliği yapıldı. Akdamar Kilisesi önünde kurulan sandalyelerde sembolik yarım saatlik olarak belirlenen okuma saati havaları

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından başlatılan 'Türkiye Okuyor' kampanyası kapsamında, Van'ın Gevaş Kaymakamlığı tarafından 2 yıldır 'Okuyan Gevaş' adıyla bir kampanya yürütülüyor. Kaymakamlık, kampanyayı geniş kitlelere duyurmak için geçen yıl başlattığı 'Adaya Kitap Okumaya' sloganıyla Akdamar Adası'nda kitap şenliğinin bu yıl ikincisi düzenlendi. 

Akdamar İskelesi'ne gelen vatandaşlar, yanlarındaki kitapları gösterip, ücretsiz olarak teknelerle Akdamar Adası'na hareket etti. Vatandaşlar adada piknik yaparak yanlarında getirdiği kitapları okudu. Akdamar Kilisesi Anıt Müze önünde düzenlenen kitap şenliği Güzelkonak Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencileri ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü öğrencilerinin mini konserleriyle başladı. Programın iki saat gecikmeli başlaması ve havanın sıcaklığı sebebiyle yarım saat yapılması gereken sembolik kitap okuma saati 5 dakikaya indirildi. Kimi vatandaşlar, anıt müze önünde kurulan sandalyelerde güneş altında kitap okurken kimileri ağaçların gölgesine sığındı. 

Kitap Okuma Şenliğine Van Valisi Özdemir Çakacak, AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Gevaş Kaymakamı Tahsin Aksu, kurum amirleri ile yaklaşık 3 bin 500 öğrenci ve vatandaş katıldı. 

Vali Özdemir Çakacak, Gevaş Kaymakamlığı'nın öğrenciler ve vatandaşların kitap okuma alışkanlığı edinmesi amacıyla çeşitli projeleri hayata geçirdiğini anımsattı. İlçede, 2009 yılının ilk 5 ayında 3 milyon sayfa kitap okunduğunu ifade eden Çakacak, bunun büyük bir başarı olduğunu söyledi. Daha fazla kitap okunması için çaba gösterdiklerini dile getiren Çakacak, bu etkinliğe binlerce insanın kendi rızasıyla geldiğini kaydetti. 

AK Parti Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu da bir kültür medeniyetinin ortasında olduklarını ifade ederek, "Dolayısıyla Kaymakamlığın kitap şenliğine katılmak çok güzel. Bazı şeylerde adım atmak çok önemli. İstediğiniz kadar kitap basın ama uygulamaya geçmedikçe başarılı olamıyoruz. Bugün burada mahşer gibi bir karabalık var, bu da bizi mutlu ediyor. Tarih, doğa gibi güzelliklerin içindeyiz" şeklinde konuştu. 

Kitap şenliğine katılan Yazar Buket Uzuner ise kitaplarını imzaladı. Yazar Uzuner, "Kitap okumak kendi başımıza düşünmeyi, düşünsel özgürlüğü kazandırır. Kitap okuyan insan, kolay kolay kandırılamaz. Kendini kadın veya erkek diye ayırmamayı, ırk olarak ayırmamayı, her şeyden önce dimdik bir insan gibi yaşamayı öğretir. Onun için lütfen okuyalım, okutalım'' şeklinde konuştu. Şenlik sonunda, adada öğrencilere ve vatandaşlara ayran ve simit ikram edildi. 

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum