Polisler tiyatro sahnesinde hünerlerini sergiledi

Polisler tiyatro sahnesinde hünerlerini sergiledi
Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan ve Nermin Ertürkmen'in birlikte kaleme aldıkları "Trafik Kampanya" adlı oyun, ilk defa İzmir'de polis okulu öğrencileri tarafından sahnelendi.

6. dönem sanat etkinliği çerçevesinde Bornova Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde öğrenimlerini sürdüren polislerin yorumuyla tiyatro sahnesinde canlandırılan oyun herkes tarafından büyük beğeni topladı. Oyun, Bornova Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ndeki polisler arasından seçilen tiyatroya meraklı 17 kişi tarafından ilk defa İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde sahnelendi. "Ehliyet Senin Neyine Dön Şinasi Evine", diğer adıyla "Trafik Kampanya" adlı oyun için Bornova Polis Meslek Eğitim Merkezi 2.sınıf Emniyet Müdürü Cavit Aydın, Rüştü Ünsan Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mehmet Gülnaz ve eşlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş izlemeye geldi. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde polis ve vatandaşlar arasında geçen olayların canlandırıldığı oyunda, çok bilmiş kurnaz çaycı Hıdır, ay sonunu zor getiren Başkomiser Hasan, titizliği yüzünden evde kalan polis memuru Pakize ve çalıştıkları trafik bürosunda karşılaştıkları trafik suçu işlemiş kör sürücü, akıl hastası gibi ilginç karakterlerle polislerin yaşadıkları olaylar başarılı bir komedi kurgusuyla anlatıldı. Bornova Polis Meslek Yüksek Okulu'nda bayan öğrenci olmaması nedeni ile polis memuru Pakize'yi erkek bir öğrencinin sahnelemesi ise oyuna ayrı bir renk kattı. 

Bornova Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından canlandırılan oyun İzmirli tiyatro severlerin beğenisini topladı. 

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.