Gerçeker: Göğsüm kabardı

Gerçeker: Göğsüm kabardı
Yargıtay Başkanı Gerçeker: Türkçe'mizin dünyanın her yerinde duyulup öğrenilmesinden dolayı göğsüm kabardı

Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen öğrenciler, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'i makamında ziyaret etti. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette konuşan Başkan Gerçeker, Türkçe'nin dünyanın her yerinde duyulmasından, öğrenilmesinden dolayı göğsü kabardığını ve iftihar ettiğini söyledi.

Türkçe Olimpiyatları'nın 7'ncisine katılmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen öğrencilerin Ankara'daki ziyaretleri devam ediyor. Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'i makamında ziyaret eden öğrenciler, şarkı söyleyip şiir okudu. Başkan Gerçeker, öğrencilerin ellerini tek tek sıkarak "Hoş geldin" dedi. Gerçeker, çocuklarla yakından ilgilendi. Tacikistan'dan gelen bir öğrencinin okuduğu "Telli Turnam" adlı türkü Gerçeker'i duygulandırdı. 

Türkçe Olimpiyatları hakkında bilgi alan Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, "Öncelikle genç, güzel, küçük konuklarımıza güzel Türkiye'mize hoşgeldiniz diyorum." şeklinde sözlerine başladı.

Bu güzel organizasyonu yapanları bütün gönlüyle kutladığını vurgulayan Gerçeker, sözlerini şöyle sürdürdü: "Güzel Türkçe'mizin böyle dünyanın her yerinde duyulmasını, öğrenilmesini sağladıkları için göğsüm kabardı, iftihar ettim. Türkiye bizim için çok özel bir ülke. Türkiye'nin her zaman dünya ülkeleri arasında özel bir yeri olmasını arzu etmişiz. Tarihten gelen birçok ülke ile derin bağlarımız, dostluk ilişkilerimiz var. Bu tür faaliyetlerle, çalışmalarla tabi bu ilişkiler daha da güçlenerek, artarak devam edecek. Türkiye'nin tanımı için de tabii bu çalışmalar çok önemli. İnsanların milli kültürlerini unutmamaları, o zenginliği kaybetmemeleri, milli benliklerini korumaları çok önemlidir. Tarihte bunun örnekleri de çok görülmüştür. Milli benliğini, kültürünü kaybeden ülkeler yok olmaya mahkum olmuşlardır. Bu dayanışmalar sayesinde ülkeler, elbette kendi milli benliklerini, milli kültürlerini koruyacaklar. Ama bu ilişkilerle karşılıklı kültür alışverişi, bilgi alışverişi ile daha da zenginleştirecekler. İleriye daha da güçlü bir şekilde bakacaklar. Güçlenerek kardeşlik, barış ve sevgi ortamında çok daha güçlü olacaklar. Ve bu sayede de dünya barışı sağlanmış olacak. Ben buna inanıyorum. Onun için değerli arkadaşlarımı, bu organizasyonu yapan, sizleri yetiştiren, buralara getiren tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Kendilerini kutluyorum. Türkiye'ye geldiğiniz için, sizlerle tanıştığım için çok mutlu olduğumu belirterek hoş geldiniz diyorum. İnşallah burda güzel günler geçirip güzel anılarla ayrılacaksınız."

Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen öğrenciler, Başkan Gerçeker'e kendi ülkelerinden getirdikleri çeşitli hediyeleri takdim ettiler. Başkan Gerçeker ise çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.