Ilgın'ın kalbi Türkçe Olimpiyatları'nda attı

Ilgın'ın kalbi Türkçe Olimpiyatları'nda attı
Konya'nın Ilgın ilçesinde vatandaşlar 7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na 115 ülkeden gelen 700 öğrenciyi görmek için hafta sonu Altınpark'a gitti. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen öğrencilerin 'Kültür Şenliği' adı altında yaptığı organizasyonu gör

Ilgın'dan 200'e yakın vatandaş dünyanın kültür mozaiğini bir arada görme fırsatı buldu. Otobüs ve özel araçlarıyla Altınpark'a giden vatandaşlar, 115 ülkeden gelen öğrencilerle tanışıp, sohbet edip fotoğraf çektirdi. Bütün ülkelerin standlarını gezen vatandaşlar, dünyada yerini dahi bilmedikleri ülkelerden gelen öğrencileri görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Ilgın'dan Kültür Şöleni coşkusuna ortak olmak için Altınpark'a giden vatandaşlar Türkçe konuşan yabancı çocuklardan çok etkilendiklerini söylediler. Türkçe Olimpiyatları'nın Türkiye'ye büyük faydalar sağlayacağını kaydeden vatandaşlar, "Kendi imkânımızla dış ülkelere gidemezdik, fakat şimdi kendimizi 115 ülke gezmiş gibi hissediyoruz, bu organizasyona katkı sağlayan ve düzenleyen herkese sonsuz teşekkürler." diye konuştular.

Dünyanın 115 ülkesinden gelen 700 öğrenci, Türkçe konuşup, Tük gibi davranıp, ülkelerinin geleneksel kıyafetlerini, yemeklerini, müzik aletlerini, örf ve adetlerini tanıttı. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.