Gül'den Türkçe Olimpiyatları'na büyük övgü

Gül'den Türkçe Olimpiyatları'na büyük övgü
Cumhurbaşkanı Gül: Türkçe eğitimi Türkiye'yi dünyanın her köşesiyle bağdaştırıyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkçe Olimpiyatları için 115 ülkeden gelen öğrencilere, "Sizlerin Türkçe öğrenmeniz Türkiye'yi dünyanın her köşesiyle bağdaştırıyor" dedi.

7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Ankara'da bulunan yaklaşık 100 öğrenciyi Çankaya Köşkü'nde kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, dünya üzerinde 300 milyonun üzerinde Türk orijinli ve Türk kültüründen gelen insanların Türkçeyi konuştuğunu, Adriyatik'ten Çin'e kadar Türkçe konuşarak gezilebileceğini hatırlattı. Türkçe Olimpiyatları'na katılan öğrencilerin çoğunluğunun bu sınırların dışından olduğuna dikkat çeken Gül, "Oralarda Türkçe eğitim yapılması yeni bir şey. Bu, Türkçe'nin gücünü gösteriyor ve aynı zamanda Türkiye'yi dünyanın her köşesiyle ilgili hale getiriyor, bağdaştırıyor'' diye konuştu. 

Öğrencilerden vatanlarına en iyi şekilde hizmet edebilmek için kendilerini en iyi şekilde yetiştirmelerini isteyen Abdullah Gül, şunları söyledi: "Bu Türkçenizle herkes ülkeleriniz ile Türkiye arasında güzel köprüler kuracaksınız. Bu köprüler bazen siyaset, bazen ticaret, bazen ekonomi, bazen kültürel faaliyetler alanlarında olacak. Sizler Türkiye'nin gönüllü elçisi gibi de olacaksınız. Türkiye'yi, Türk insanını güzelliğini, kardeşliğini ve dostluğuna da ülkelerinizde tanıtacaksınız."

Yurt dışında sık sık ziyaret ettiği Türk okullarını da öven Cumhurbaşkanı Gül, "Bunda emeği geçen ve büyük gayretleri olan herkese Türkçeyi ve Türkiye sevgisini dünyanın bütün köşelerine taşıdıkları, Türkçeyi güzel bir şekilde öğrettikleri için teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum" dedi.


KENYALI ÖĞRENCİ, GÜL'E BEŞİKTAŞ FORMASI HEDİYE ETTİ


Öğrencilerin gösterilerini izlerken zaman zaman duygulanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, heyet başkanı Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan'dan öğrenciler hakkında bilgi aldı. 

Gül'e bir öğrenci tarafından Beşiktaş forması da hediye edildi. Beşiktaş şampiyon olduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Kenyalı Duale Sigat, Gül'e 38 numaralı siyah-beyaz forma hediye etti. Gül de öğrencinin üzerindeki formayı imzaladı. Gül, öğrenci ve öğretmenlerle de hatıra fotoğrafı çektirdi. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.