Türkçe Olimpiyatlara en ilginç benzetme

Türkçe Olimpiyatlara en ilginç benzetme
Başbakan Yardımcısı Arınç: Türkçe Olimpiyatları, Birleşmiş Milletler gibi

Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen öğrenciler, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı ziyaret etti. Vietnam'lı Minh Tuan (16) adlı öğrencinin okuduğu "Şimdi Uzaklardasın" adlı şarkı, Arınç'ı duygulandırdı. Şarkının rahmetli annesinin en çok sevdiği şarkı olduğunu dile getiren Arınç, ağlamamak için kendini zor tuttu. Her yıl Türkçe Olimpiyatlarını özlemle beklediklerini söyleyen Arınç, bu çalışmaların aynı zamanda bir Birleşmiş Milletler faaliyetleri gibi olduğunu vurguladı.

Türkçe Olimpiyatları'nın 7'ncisine katılmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden Türkiye'ye gelen öğrencilerin Ankara'daki ziyaretleri devam ediyor. Öğrenciler, bugün Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı makamında ziyaret etti. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Arınç, çocuklarla tek tek tokalaştı. 

Arınç'a tek tek kendilerini tanıtan çocuklar, Türkçe Olimpiyatları'nda yarıştıkları alanlara ait şarkı söyleyip şiirler okudular. Grubun ilgi odağı olan Vietnam'lı Minh Tuan'ın okuduğu "Şimdi Uzaklardasın" adlı şarkı Arınç'ı duygulandırdı. "Bu şarkı rahmetli annemin en çok sevdiği şarkıydı." diyen Arınç, ağlamamak için kendini tutarken Vietnam'lı Minh Tuan'a teşekkür etti. Çocuklarla yakından ilgilenen Arınç, Karadeniz şivesiyle söylenen şarkıyı çok beğendi. Çocuklardan biri de Fethullah Gülen Hocaefendi'ye ait bir şiiri okudu. 

Sözlerine "Türkiye'ye hepiniz hoşgeldiniz." diyerek başlayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, her yıl Türkçe Olimpiyatlarını özlemle beklediklerini belirterek bu yıl rekor düzeyde bir katılım olduğunu söyledi. Bugün İstanbul'daki şarkı finaline kendisinin de katılacağını dile getiren Arınç, "Bu çok önemli bir organizasyon, çok büyük bir başarı. Şurda bütün bir dünya var. Türkçe artık dünyada da çok kullanılan, çok konuşulan bir dil. Milyonlarca insan bu dili konuşmaya gayret ediyor. Uluslararası bir dil oldu. Ama bunu bütün berraklığıyla, bütün güzelliğiyle öğrenmeniz Türkçeyi zenginleştiriyor. Biz bu organizasyonun Türkçe diline yapılacak en önemli katkı olduğunu düşünüyoruz. Çünkü masa başında oturmakla, sadece kitap yazmakla, bu konuda bilimsel bildiriler hazırlamakla Türkçe konuşulan dil haline gelmiyor. Okullarımızın bu açıdan çok faydalı olduğunu biliyoruz. Orada fedekar öğretmenlerimiz, güzel ve nitelikli bir eğitimle pekçok dili öğretirken Türkçeyi de en iyi şekilde öğretmeye çalışıyor. Bu sizin Türkçeye olan sevginizi, anavatanıza olan sevginizi de büyütüyor. Sanıyorum Türkiye'ye ilk defa geldiniz, Türkiye'yi sevdiniz. Tanıştığınız insanlar size ilgi gösterdiler. Çünkü sizleri konuk olarak, misafir olarak ülkemizde birkaç günlüğüne de olsa misafir etmek bizi çok mutlu ediyor. Geldiğiniz ülkelere bizim selamlarımızı, sevgilerimizi de lütfen götürün." dedi.

Çocukların kendi ülkeleriyle Türkiye arasında büyük bir dostluk köprüsü inşa edeceklerini vurgulayan Arınç, okulları bittikten sonra Türkiye'de üniversite okumalarını da büyük bir hasletle beklediklerini kaydetti. "Türkçe vesilesiyle bizler sizleri ve ülkelerinizi tanıyoruz." diyen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "115 ülke zaten Birleşmiş Milletler'e üye olan ülkelerin yarısından fazlası demektir. Ve bu çalışmalar aynı zamanda bir Birleşmiş Milletler gibi. Her kıtadan gençlerimiz, yavrularımız, kardeşlerimiz katılıyorlar. Sadece 115 ülkede değil hepsinde Türkçeye karşı sevgi meydana getirmeye çalışan organizasyonlarımız var." 

Daha sonra öğrenciler, kendi ülkelerinden getirdikleri çeşitli hediyeleri Başbakan Yardımcısı Arınç'a sundular. Kazakistan'dan gelen bir öğrencinin verdiği 'Çapan' adlı giysiyi giyen Arınç, basın mensuplarına poz verdi. Vietnam'lı Minh Tuan'ın verdiği şapkayı ise Arınç, basın mensuplarının ısrarına rağmen takmadı. Arınç da kendisini ziyaret eden çocuklara 30 dilde konuşma kitabı, Hadise'nin CD, TRT Çocuk Korusu'nun şarkı CD'siyle birlikte çeşitli hediyeler verdi. Çocuklarla birlikkte hatıra fotoğrafı çektiren Arınç, konuklarını kapıya kadar uğurladı. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.