74 bin kişi sema töreni izledi

74 bin kişi sema töreni izledi
Mevlana Yılı etkinlikleri kapsamında her hafta Konya Mevlana Kültür Merkezinde düzenlenen sema törenlerini bugüne kadar 74 bin kişi izledi.

KONYA 2007 yılının Ocak ayında başlayan sema törenlerine özellikle şehir dışından yoğun ilgi olduğunu belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, gerçekleştirilen sema törenleriyle hedefledikleri izleyici kitlesine ulaştıklarını bildirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 2007 Mevlana Yılı etkinlikleri kapsamında her hafta Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdiği sema törenlerine yerli ve yabancı turistin ilgisi yoğun oldu. 42 hafta süren sema törenleri öncesi; izleyicilere Mesnevi dersleri verildi. Yaklaşık 74 bin kişinin izlediği etkinliklerin hafta sonu şehre yönelik gerçekleştirilen tur organizasyonlarının artışında da etkili olduğu belirtildi.

Programların 42 hafta boyunca halka açık olarak ve ücretsiz gerçekleştirildiğini belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Geleneğe uygun olarak programın başında 10 veya 15 dakikalık bir Mesnevi sohbeti, ardından sema töreni icra edildi. Uzun yıllar özlemi çekilen ama gerçekleştirilemeyen bu sema programları ile Konya halkına ve bu bağlamda yerli-yabancı turistlere ulaşarak uygunsuz yerlerde yapılan sema programlarının önüne kısmen de olsa geçilmiş oldu. 2007 Mevlana Yılı etkinliklerimiz kapsamında, önemli bir programı daha başarıyla ifa etmiş olduk. Programın düzenlenmesinde ve yürütülmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarımızı halkımız adına kutluyorum" dedi.

Büyükşehir Belediyesi bu yıl her haftaya yaydığı düzenli sema programlarının ilkini 2006 yılında her ayın son haftasında gerçekleştirmişti. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, etkinliğin önümüzdeki yılda devam edeceğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.