Kayseri'de sevgi dili stadyumda konuşulacak

Kayseri'de sevgi dili stadyumda konuşulacak
7. Türkçe Olimpiyatları Anadolu etkinlikleri çerçevesinde ilk kez büyük bir organizasyon gerçekleştirilecek. Kayseri'nin ev sahipliği yapacağı etkinlikte 33 bin kişi kapasiteli Kadir Has Stadyumu'nda sevgi dili konuşulacak. 

Programda 24 ülkeden gelen 150 öğrenci sevgi dili Türkçe konuşarak hazırladıkları şarkılar ve şiirleri okuyacak, gösterilerde bulunacak. 

Türkçe-Der ile Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (GESİAD) organize edeceği Anadolu etkinliği 8 Haziran günü gerçekleştirilecek.

Tertip Komitesi Başkanı Abdulvahap Özer, Kadir Has Stadyumu'nda program için bütün hazırlıkların tamamlandığını duyurdu. 

Abdulvahap Özer, geçen yıl Kadir Has Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen ve 20 bin kişinin ilgi gösterdiği 6. Türkçe Olimpiyatları'nın halk oyunları finallerini hatırlatarak, "İnsanlarımız yoğun ilgisi nedeniyle geçen yıl salonumuz yetersiz kalmıştı. Birçok insanımız salon dışından olimpiyatları izleme fırsatı buldu." dedi. 

Özer, geçen yıl yaşananları değerlendirerek programın Kadir Has Stadyumu'nda yapılması için karar aldıklarını ifade ederek şu bilgileri verdi: "7. Türkçe Olimpiyatları'nı çerçevesinde bu yıl Anadolu'muzun bazı şehirlerinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinliklerden birisi de GESİAD'ın ev sahipliğinde Kayseri'de gerçekleşecek. Pazartesi saat 19.00'daki programı en az 35 bin insanımızın seyretmesini bekliyoruz. Sevgi dili konuşan dünya çocuklarının Anadolu insanıyla burada buluşacak olması bizleri sevindiriyor." 

Öğrencilerin Türkçe olarak şiir ve şarkı söyleyeceğini, halk oyunları ile farklı gösteriler yapacağını aktaran Özer, Amerika'dan Pakistan'a, Venezüella'dan Endonezya'ya kadar birçok ülke öğrencinin bu programda Türkçe konuşacağını belirtti. 

Özer, programın sunuculuğunu ise Reha Yeprem'in yapacağını kaydetti.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.