16. Altın Koza Film Festivali, başladı

16. Altın Koza Film Festivali, başladı
Bu yıl 16.'sı yapılan Altın Koza Film Festivali, başladı. Festivalin resmi açılışı salı günü düzenlenecek törenle yapılacak.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Altın Koza Film Festivali'nin açılışında yönetmen Nuri Bilge Ceylan, oyuncular Özgü Namal, Meltem Cumbul ve Bulut Aras'ın da aralarında bulunduğu festival jürisi ve gazetecilere yemek verdi.

Başkan Durak, Hilton Oteli'ndeki yemekte gazetecilere yaptığı açıklamada, sinema etkinliğinin Adana için önemini vurguladı.

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin yapılmadığı dönemlerde Türk sinemasının muhatabının Çukurova ve Adana olduğunu belirten Durak, "Çünkü Çukurova, bir zamanlar tarım zenginliği açısından Türkiye'nin en zengin şehriydi. Bir zamanlar Adana'da 200'den fazla yazlık sinema vardı. Filmlerin galaları Adana'da yapılırdı. Buradaki zengin ağalar ve tarım işçilerinin yaşam tarzları hep Türk filmlerine konu oldu." diye konuştu.

16.'sı yapılan festivalin aslında 40 yaşında olduğunu hatırlatan Durak, "Bir ara festival değişik nedenlerden dolayı düzenlenmemiş. Ama son yıllarda gelişen ve kapsamı artan bir festival oluyor. Şu anda da dünyanın sayılı yönetmenlerini, oyuncuları ve senaristlerini ağırlıyoruz." diye konuştu.

Festival, salı günü film gösterimleri, sanatçıların Adana Havalimanı'nda karşılanması, bando konseri ve ardından Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenecek törenle resmi açılışı yapılacak.

14 Haziran'a kadar devam edecek olan festival boyunca sinema dünyasının kalbi Adana'da atacak. Ulusal ve uluslararası film yarışmaları, gösterim bölümü ve diğer etkinlikleriyle festival, sinemaseverlere zengin bir program sunacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 40. yaşını kutlayacak Altın Koza Film Festivali Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması'nın jüri başkanlığını dünyaca ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan üstleniyor.

Oyuncular Özgü Namal, Meltem Cumbul ve Bulut Aras ile senarist ve yazar Füruzan, yönetmen Özcan Alper, görüntü yönetmeni Uğur İçbak ve müzisyen Mazlum Çimen jüride görev yapacak. (CİHAN) 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.