1 milyon Euroluk İncil'i polise satmak istedi

1 milyon Euroluk İncil'i polise satmak istedi
1 milyon Euro değerindeki tarihi İncili polise satmaya kalkıştı

Diyarbakır'daki bir kiliseden 2003 yılında kimliği belirsiz kişiler tarafından çalınan paha biçilemez değerdeki 500 yıllık İncil İstanbul'da yapılan operasyonla ele geçirildi. Polis, adım adım izlediği şahısla, 1 milyon euroluk anlaşma yaparak incile ulaşmayı başardı. 

2003 yılında Diyarbakır'da gerçekleşen hırsızlık olayı dikkatlerin bu ile çevrilmesine neden olmuş, özellikle Hristiyan dünyası temsilcilerinin tepkisini çekmişti. Polis kayıtlarına geçen olayda, Hristiyan vatandaşların kullandıkları bir kiliseye giren kimliği meçhul kişi ya da kişiler 500 yıllık tarihi İncil'i çalarak kayıplara karışmıştı. Olayın öğrenilmesinin ardından bölgedeki polis biriminin bütün araştırmalarına rağmen olay aydınlatılamamış, tarihi nitelikteki İncil'e ve çalan kişilere ulaşılamamıştı. 

Hristiyan din adamlarının tepki göstererek bir önce bulunmasını istediği kutsal kitabın izi İstanbul'da ortaya çıktı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarihi eser masası görevlilerine ulaşan bilgide Yusuf S. isimli kişinin, elindeki İncil'i satmak için tarihi eser koleksiyoncularıyla irtibata geçtiği belirlendi. Yusuf S'nin elinde bulunan eserin Diyarbakır'dan çalınan İncil olabileceği ihtimalini değerlendiren Mali Polis, çalışmalarına bu yönde devam etti. Yusuf S. ile alıcı gibi davranarak bağlantı kuran polis İncil'i 1 milyon Euro'ya alabileceğini belirtti. Yapılan pazarlığın ardından ikna olan Yusuf S. Bahçelievler'de polislerle buluştu. Tarihi İncil'in teslimi sırasında da Yusuf S. yakalanarak gözaltına alındı. Zanlı ifadesi alınmak üzere emniyet müdürlüğüne götürülürken İncil de incelenmek ve üzerinde herhangi bir zarar oluşup oluşmadığının tespiti için uzman bir ekibe teslim edildi. 

42 santimetre uzunluğunda ve 5 santimetre kalınlığındaki İncil yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından kiliseye iade edilecek.


(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.