Gündüz hurda topluyor, gece resim yapıyor

Gündüz hurda topluyor, gece resim yapıyor
Mersin'de bir hurdacıda demir parçalarını toplayarak evinin geçimini sağlayan Mehmet Bozkurt, akşamları eline aldığı fırçası ile hayallerini tuvallere işliyor.

Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz'in Özgürlük Mahallesi'nde oturan, bir çocuk babası Mehmet Bozkurt, vatani görevini yaptığı sırada askerlerin hatıra defterlerine kara kalemle resim yapmaya başladı. Yaptığı resimlerini maddi imkansızlık nedeniyle şimdilik evinin duvarlarında sergileyen ve bazılarını da satan Bozkurt'un en büyük hayali kişisel sergi açmak.

Resimlerden yeteri kadar para kazanamaması nedeniyle eşine ve çocuğuna bakmak için bir hurdacıda çalıştığını belirten Bozkurt, "Mersin'deki bazı ressamlarla bir araya gelerek, bilgi alışverişinde bulunuyorum. Yaptığım resimleri gören ressamlar resim üzerine hiçbir eğitimim olmamasına rağmen, çok yetenekli olduğumu söylüyorlar ve eserlerimi çok beğeniyorlar. Şu anda resimleri evimin duvarlarında sergileyebiliyorum. En büyük hayalim ilk kişisel sergimi açıp, sanatseverlerin eleştirilerini duyabilmek. Ben inanıyorum ki geçim kaygım olmasa eğitim alırdım ve belki de ünlü bir ressam olabilirdim." dedi.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.