Uğurböcekleri Fotoğraf Buluşması

Uğurböcekleri Fotoğraf Buluşması
Uğurböcekleri Fotoğraf Buluşması, amatör ve profesyonel fotoğrafçıları bir araya getirdi

Kahramanmaraş Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (KAFSAD) tarafından düzenlenen Uğurböcekleri Fotoğraf Buluşması, amatör ve profesyonel fotoğrafçıları bir araya getirdi. 

Eşsiz manzarada uğurböceklerinin fotoğraflandığı faaliyet, tanıtım açısından da oldukça verimli geçti.

Sponsorluğunu Kahramanmaraş Belediyesi'nin üstlendiği faaliyete 56'sı şehir dışından olmak üzere yaklaşık 150 kişi katıldı. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önünde buluşan ekip, ilk uğrak yeri olan Büyüksır köyüne ulaştı. 

İl Özel İdaresi ekiplerinin faaliyet öncesinde düzeltme çalışmaları yaptığı stabilize yoldan araçlarla kamp alanına ulaşan ekip, çadırlarını kurarak gece için ilk hazırlıklarını tamamladı. 

Amanos Dağları'nın doğu uzantısında yer alan Çimen Dağı Uludaz Tepesi'nde konuşlanan yedi noktalı uğurböceğini görmek için gelen katılımcıların bir kısmı araçlarla bir kısmı da yaya olarak zirveye hareket etti. 

Aralarında Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Başkanı Özcan Taras'ın da bulunduğu fotoğrafçılar, 2 bin 280 metre rakımlı zirveye ulaştıklarında fotoğraf çekmeye başladı. 

Ünlü fotoğraf sanatçılarından Reha Bilir, Uludaz'daki uğur böceklerinin, hem ulusal hem de uluslar arası alanda tanınılırlığının sağlanması gerektiğini ifade etti. 

Fahrettin Şankaynağı da Kahramanmaraş'ı ve Uludaz'ı çok beğendiğini kaydederek, "En yakın zamanda tekrar gelmek istiyorum. Hatta bu konuda KAFSAD'ın fotoğraf günleri çerçevesinde ayın konuğu olarak çok yakın bir tarihte şehrinize gelmem söz konusu" dedi. Ankara'dan katılan Fotoğraf Sanatı Kurumu (FSK) Başkanı Sami Türkay ise organizasyonun çok iyi olduğunu vurgulayarak "Bu bir başlangıçtır. Ben Kahramanmaraş'ın önümüzdeki yıllarda bu gibi faaliyetlerle adını daha da çok duyuracağına inanıyorum" ifadelerini kullandı. 

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) Başkanı Özcan Taras da, "KAFSAD'ın düzenlediği bu etkinlik Kahramanmaraş'ın tanıtımı adına önemli ve güzel sonuçlar doğuracaktır. Faaliyete destek veren Kahramanmaraş Belediyesine ve diğer kurum, kişi ve kuruluşlara da teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

KAFSAD Başkanı İrfan Bayazıt ise derneğin kısıtlı imkânlarına rağmen bu çapta bir organizasyonu yüz akıyla tamamlamış olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. 

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.