Kabaran veresiye defteri bakkal amcayı şair yaptı
Şiirleri gören ve okuyan müşteriler, güldükten sonra tekrar veresiye mal istiyor. Bazıları ise hesabından biraz ödeme yapıyor. Malları yavaş yavaş azalmaya başlayan bakkal, 3 bin lira alacağı getirilmezse şiirlerini duvardan söküp işyerinin kapısına kilit vuracak.
Tarım Kredi Kooperatifi'nden 1995 yılında emekli olan Mahmut Çelikkol (66), memleketi Kulaksız beldesine 'İtimat' adını verdiği bir bakkal dükkanı açtı. Önce işleri iyi giden Çelikkol, veresiye vermeye başlayınca işleri de bozuldu. Hemşerilerinin güz hesabına alışık olmayan Çelikkol, kendisine mal veren esnafın mallarını yavaş yavaş kesmeye başlaması üzerine çıkış yolu aramaya başladı. Bakkal, ilk iş olarak şiirler yazarak işyerinin duvarına ve tavanına astı. Şiirleri okuyan müşterilerin bazıları gülüp geçiyor, bazıları ise borcunun bir miktarını ödüyor.
"Veresiye veririm de alırım dedim,
Aldı gitti bir daha yüzün görmedim,
Vere vere bir daha hiç vefaya ermedim,
Verenleri yok eyledi veresiye." şiiriyle konuşmasına başlayan bakkal Mahmut Çelikkol, "Bakkallık zor zanaat. Birçok müşterim veresiye ile çalışıyor. Böyle giderse yakında bakkala kilit vurmayı düşünüyorum." diye konuştu.
Yaklaşık 3 bin lira alacağı olduğunu açıklayan Çelikkol, "Müşterilerimin dikkatini çekmek için şiirler yazarak duvarlara ve tavana asmaya başladım. Şiirleri okuyan müşteriler beni yadırgıyor. 'Tamam borcumuz borç' diyorlar. Ardından da tekrar veresiye mal istiyorlar." ifadelerini kullandı.
Köye gezmeye gelen ve şiirleri gören Hüseyin İrdal ise, "Ömrü hayatımda veresiye şiirleri yazan ve duvarına asan bir bakkal gördüm. Allah, Çelikkol'a yardım eylesin." dedi. (CİHAN)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.