Gül'e "Hasankeyf" raporu hazırladı

Gül'e "Hasankeyf" raporu hazırladı
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, Türkiye ve dünya gündeminde yer alan Hasankeyf'le ilgili rapor hazırladı. 

Rektör Uluçam, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından istenen bir raporu hazırlayıp Ankara'ya gönderdiğini belirterek raporunda birçok konuya yer verdiğini açıkladı. 

Uluçam "Sayın Cumhurbaşkanımız benden Hasankeyf'le ilgili yalın ve sade bir rapor talep etti. Ben de 4 sayfadan oluşan bir rapor hazırlayıp tarihi ilçemizle ilgili konulara yer verdim. İnanıyorum Sayın Cumhurbaşkanımız bu raporu okuduğunda ilçemizle ilgili merak ettiği her şey bulacaktır" dedi.

Öte yandan, Batman Üniversitesi bünyesinde Hasankeyf'te Turizm Meslek Yüksek Okulu'nun (MYO) açılması için çalışmaların başlatıldığını belirten Uluçam, yeni Hasankeyf alanında TOKİ tarafından inşa edilmesi düşünülen okulun yanında da uygulama oteli açılacağını söyledi.

Okul için Yüksek Öğrenim Kurumu'na (YÖK) teklif sunduğunu ifade eden Uluçam "Okul yeni Hasankeyf'te inşa edilecek ve içinde uygulama oteli bulunacak. Biz Hasankeyf'i turizm açısından da olsa yaşatmak istiyoruz. YÖK'ün karar vermesinden sonra TOKİ inşaata başlayabilecek" şeklinde konuştu.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.