Baykal tiyatrocu yetiştirecek

Baykal tiyatrocu yetiştirecek
Huzurevindeki Baykal Kent, belediyede tiyatrocu yetiştirecek

Bursa'da huzurevinde yaşamına devam eden ünlü tiyatrocu Baykal Kent, artık belediye çatısı altında tiyatrocu yetiştirecek. Bursa'ya yerleşen Baykal Kent Yıldırım Meslek Edindirme Kursları (Yıl-Mek) bünyesinde tiyatrocu yetiştirecek.

Hazırladığı oyunları sahneye koymak üzere çalışmalarına başlayan Baykal Kent, sanatçı bir kişiliğe sahip olduğunu belirttiği Özgen Keskin'le çalışmanın büyük bir gurur olduğunu ifade ederek, "Yıllarımı tiyatroya verdim. Bir çok oyunu sahneye koyarak, insanlara tiyatroyu sevdirdim. Umarım, kültür-sanata bu denli gönül vermiş olan Sayın Keskin'e bu anlamda bir katkım olur. Hazırladığımız oyunları tüm Yıldırımlılar beğenir." diye konuştu.

Adile Naşit Kültür Merkezi'nde tiyatro sınavı açılacağını duyuran Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de programa 7'den 70'e tüm Bursalıların başvurabileceğini söyledi. Keskin, "Göreve geldiğimiz günden bu yana, Yıldırım'a yaptığımız kültür merkezleri ve kültür-sanat faaliyetleri ile kültür-sanatın kalbini Yıldırım'da attırmaya başladık. Bu alanda yaptığımız pek çok faaliyet başarıyla sonucuna ulaştı. İnanyorum ki, yıllarını bu işe adamış Baykal Kent'te, bünyemizde güzel bir tiyatro gurubu oluşturarak, Yıldırımlılara tiyatro izlemenin keyfini yaşatacak. Özellikle ramazan ayında, sahneye koyacakları oyunlarla Yıldırımlılara eski ramazanları hissettireceğiz." dedi.

Önümüzdeki ay başında düzenlenecek olan Yıldırım Belediyesi tiyatro gurubu seçmelerine katılmak isteyen 7'den 70'e tüm tiyatro severler, Yıldırım Belediyesi Adile Naşit Kültür Merkezi'ne müracaatlar yapabilecek. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.