UNESCO Dünya Miras Listesi'ne 13 yeni site

UNESCO Dünya Miras Listesi'ne 13 yeni site
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu (UNESCO) Dünya Miras Listesi'ne 13 sitenin daha eklendiği bildirildi.

Dünya Miras Komitesi'nin 33'üncü toplantısının başkanlığını İspanya'nın UNESCO elçisi ve daimi delegesi Maria Jesus San Segundo yaptı. Listeye iki yeni tabii ve 11 kültürel mekan eklendi. Listeden Almanya'daki Dresden Elbe Vadisi çıkarıldı ve toplam site sayısı 890 oldu. 

Komite, 'Tehlike Altındaki Miras Listesi'ne de üç yeni yer ekledi ve bu alanların korunması için uluslararası desteğe ihtiyaç olduğunu vurguladı. Dünya Miras Listesi'ne tabii alanlar kategorisinde Wadden Denizi (Almanya-Hollanda) ve Dolomiteler Dağları (İtalya) dahil edildi.

Listeye eklenen kültürel alanlar ise şöyle sıralandı: Stoclet Evi (Belçika), Loropeni Harabeleri (Burkina Faso), Cidade Velha tarihi merkezi (Cape Verde), Wutai Dağı (Çin), Şuştar, MÖ 5'inci yüzyıldan kalma tarihi hidrolik sistem (İran), Süleyman Kutsal Dağı, (Kırgızistan), 5 bin yıllık Caral-Supe Kutsal Kanalı (Peru), Joseon Saltanatı Kraliyet Mezarları (Güney Kore), MS 1'inci yüzyıldan kalma Herkül Kulesi (İspanya), Le Locle saatçiler kenti (İsviçre), Pontcysyllte Kanalı (İngiltere).



(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.