Say gündemde kalmak için uzattıkça uzatıyor

Say gündemde kalmak için uzattıkça uzatıyor
Siyasilerle girdiği polemiklerle, halkı aşağılamalarıyla Türkiye'de gündeme gelebilen Piyanist Fazıl Say, Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile girdiği polemiği daha fazla sürdürebilmek için yeni çıkış yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın "Nazım Hikmet'in sırtından para kazanmakla" suçladığı Piyanist Fazıl Say, Nazım Hikmet'ten değil, Beethoven'dan para kazandığını söylemiş; ikili arasında medya vasıtasıyla süren tartışma Fazıl Say'ın gündeme girmesine neden olmuştu.

Halkı "Göbeğini kaşıyan adam" sözleriyle aşağılayan ve "hak edilmediği" imasıyla Türkiye'den gideceğini belirterek rest çeken Fazıl Say'ın adının halkın meclisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi Onur Ödülü adayları arasında zikredilmesi şaşırtmıştı.

Medyaya sıkça "alkol almaktan ayakta zor duran adam" görüntüsü veren Fazıl Say, Ertuğrul Günay ile arasındaki bir süredir dinen polemiğin yeniden canlanmasına neden olacak yeni bir çıkış yaptı. Fransa'da Türk Mevsimi etkinlik programında yer alan Piyanist Fazıl Say, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'na tepki olarak festivale katılmayacağını söyledi.

Sık sık "kendini geri çekerek değerini artırmak" isteyen, bunun için Türkiye'den bile gideceği vurgusunu yapan Say bu kez de Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'na işaret ederek "Bir daha bu kurumların yapacakları hiçbir etkinliğe katılmama kararı aldım" dedi.

Say'ın önümüzdeki günlerde kime/nereye rest çekeceği merak ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.