Aşıklar ve Şairler Bayramı Bursa'da başladı

Aşıklar ve Şairler Bayramı Bursa'da başladı
Bursa merkez Yıldırım Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen 'Bursa Yıldırım Belediyesi 5. Uluslararası Türkiye Aşıklar ve Şairler Bayramı' düzenlenen törenle başladı.

Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış törenine AK Parti Bursa Milletvekilleri Canan Candemir Çelik ve Mehmet Emin Tutan, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, aşık kültürünün yaşamasında büyük önem teşkil eden Fevzi Halıcı ile çok sayıda aşık ve şair katıldı. 

Türk dilinin gelişmesi ve geliştirilmesi konusunda önemli bir adım olan aşıklar ve şairler bayramına 5. kez ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten Başkan Keskin, "Bursa Yıldırım Belediyesi Uluslararası Aşıklar ve Şairler Bayramı'nı son 5 yıldır belediye olarak yapıyoruz. Elbette saz, ruhu dinlendiren müzik aleti ancak şiir ise bambaşka bir duygu. Şiir sözün özüdür. O lezzeti hep birlikte yaşamak ve Türkçe'mizi güzelleştirmek adına bu programları yapmayı uygun görüyoruz. Tek başımıza bu etkinliği yapmadık. El ele gönül gönül gönüle vererek birlikte düzenledik. 17 ülkeden ve Türkiye'nin 7 farklı bölgesinden finale kalan aşık ve yazarlar bu bayrama katıldı. Yani Yıldırım, finalistlerin yarışacağı bir meydan olacak. Yarışma kapsamında aşıklarımız 4 dalda, 2 alanda da şairlerimiz ter dökecek. Yarışmacılarımıza başarılar diliyorum" dedi.

Aşık kültürünün yaşatılmasında büyük çaba gösteren ve 40 yıl Konya'da düzenlenen Aşıklar Bayramı'nın Yıldırım ilçesinde yapılması noktasında Başkan Keskin'e el veren Fevzi Halıcı, duygusal bir konuşma yaptı. Başkan Keskin'in aşık geleneğinin sürdürülmesi için yaptığı çalışmaları takdir ettiğini belirten Halıcı, ayrıca Keskin'e 'el verme beraatı' imzalatarak hediye etti. Konuşmaların ardından Türkiye, Almanya, Fransa, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Yunanistan başta olmak üzere toplam 17 ülkeden toplam 89 şair ve aşık kendini tanıttı.

Daha sonra aşık ve şairler sahneye çıkarak yarışmada dereceye girebilmek için performanslarını sergiledi. Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'in jüri başkanı olduğu yarışmada aşıklar, lebdeğmez ve muamma ile şairler ise şiir yazma ve okuma dalında yarıştı. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.