Semerkand Şubat sayısı

Semerkand Şubat sayısı
10. yılında 150 bin satış rakamına ulaşan aylık tasavvufî dergi SEMERKAND, sadece tirajıyla değil, duruşu, dil ve üslup titizliği ve konu seçimiyle de, büyük bir dergi olma iddiasını sürdürüyor.

150 bin satış adediyle ülkemizin en çok satan dergilerinden biri olan aylık tasavvufî dergi SEMERKAND, bu ay inananlar arasındaki gönül bağını ayın konusu olarak okuyucusunun gündemine taşıyor.

“Cennetin Anahtarı Muhabbet” başlıklı ayın konusunda, karşılıklı sevgiye dayalı iletişimin geleneksel İslâm toplumunu nasıl yükselttiğinden hareketle, modern kültürdeki sosyal paralizasyon ve yalnızlaşma sorununa İslâmî çözüm anlatılıyor. Mehmet Işık imzalı dosya, önemli klasik eserlerden ilgi çekici alıntılarla zenginleştirilmiş.

Semerkand dergisinde bu ay dikkat çeken yazılardan biri de Ahmet Alemdar’ın “Dünyayı Avuçlarına Almak” başlıklı yazısı. Tüketimin kutsandığı bir çağda “fakr” kavramını anlatan yazı, Müslüman ahlâkının artık pek rağbet görmediği söylenebilecek bir ilkesine, dünyaya gönül bağlamamanın erdemine dikkat çekiyor.

Derginin bu sayısında, Halil Akgün’ün “Modernitenin Ahlâk Krizi”, Ali Demirtopuz’un “Endülüs’ü Hatırlamak”, Kürşat Salih Yaman’ın “Amellerin Kurdu Riya” başlıklı yazıları diğer ilgi çeken yazılar.
Semerkand Dergisi her ay olduğu gibi bu ay da özenle seçilmiş kıssalardan haber-yoruma, mizahtan edebiyata geniş bir konu yelpazesiyle ve zengin görselliği ile okuyucuya keyifli bir okuma vaat ediyor. Ayrıca özenle hazırlanmış çocuk eki de yine Semerkand’la birlikte ücretsiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.