Mukaddes emanetler kalpleri fethetti

Mukaddes emanetler kalpleri fethetti
Mukaddes Emanetler, Arap dünyasının kalbini fethetti.

Bu yıl düzenlenen 40. Kahire Uluslararası Kitap Fuarı'nda Mukaddes Emanetler kitabı diğer Arap ülkelerinde olduğu gibi Mısırlıların da büyük ilgisini çekiyor. İngilizcenin yanı sıra Arapça baskısı da satılan Mukaddes Emanetler kitabı Topkapı Sarayı'ndaki Hırka-i Saadet Dairesi'nde yer alan 605 adet eserin resimlerini içeriyor.

Nil Yayınları'nın Kahire sorumlusu Şükrü Şahin, 2002 yılından beri katıldıkları fuarda Türkiye'ye yönelik artan ilginin sonucu olarak bu yıl kitap satışlarında da büyük bir patlama gerçekleştirdiklerini söylüyor. Mukaddes Emanetlerin pahalı olmasına rağmen fuarı gezmeye gelenlerden büyük bir ilgi gördüğünü vurgulayan Şahin, kitabının içeriğinin yanı sıra baskısının da büyük bir beğeni topladığını ifade ediyor.

Hilmi Aydın'ın hazırladığı Mukaddes Emanetler kitabında Hz. İbrahim'in tasından Hz. Yusuf'un sarığına, Hz. Musa'nın asasından, Hz. Davut'un kılıcı'na kadar nice Peygamberlerin emanetleri, nal'ı saadetten, sancağı şerife, sakalı şeriflerden, gasil suyuna kadar Hz. Muhammed'in (sallallahu aleyhi ve sellem) emanetleri, Hz. Fatıma'nın duvağından, Hz. Ebubekir'in sakalına, Hz. Ali'nin kılıcından, Hz. Osman'ın el yazılı metinlerine kadar nice sahabenin emanetleri, İmam Azam'ın gömleğinden, Abdülkadir Geylani Hz.'nin tacına, Mevlana'nın su tasından, Aziz Mahmud Hüdai'nin çarığına pek çok emanet bulunuyor.

Dubai'den Riyad'da Hartum'dan Maskat'a Arap dünyasının önde gelen tüm kitap fuarlarına katıldıklarını ifade eden Şahin, Arapların Risale-i Nur'ların yanı sıra Fethullah Gülen'in eserlerini de tanımaya başladıklarını belirtiyor. Bu yıl ki Kahire Fuarı'nda en gözde eserlerinin Mukaddes Emanetlerin yanı sıra Fethullah Gülen'in ünlü eseri Sonsuz Nur'u olduğunun altını çizen Şahin, Osmanlı Devleti'nin çöküşünden sonra Türkiye'de basılan ilk Arapça dergi olan Hira'ya da Arap dünyasının sahip çıkmaya başladığını vurguluyor. üç ayda bir yayınlanan derginin önümüzdeki günlerde 10. sayısı piyasaya çıkacak. Dergide Türkiye'den, Arap ve İslam dünyasından önde gelen fikir ve bilim adamları yazılar kaleme alıyor.

Bu yıl Birleşik Arap Emirlikleri'nin onur konuğu olduğu fuara 28 ülkeden 743 yayınevi katılıyor. Bugün (Perşembe) sona erecek olan fuarı panayır yerine çeviren Mısırlıların ayrıca en çok satanlar raflarında yer alan Orhan Pamuk'un eserlerine ilgi göstermesi de dikkat çekti. Türk Kültür Bakanlığı da uzun bir aradan sonra bu yıl ilk kez fuara katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.