FKM Tiyatrosunda Workshop

FKM Tiyatrosunda Workshop
Oyuncu ve izleyici birlikteliğini, 2002 yılından itibaren sahneye koyduğu oyunlarla gerçekleştiren Fırat Kültür Merkezi, 2008- 2009 döneminde sahnelediği dört farklı oyunla tiyatro sezonunu kapattı.

Tuna Boyu, Hacata, O’nu Beklerken ve Hırsız adlı oyunlarıyla, geçtiğimiz sezon 203 defa sahne alarak büyük bir izleyici kitlesine ulaşmayı başaran Fırat Kültür Merkezi bununla da yetinmeyip, tiyatro severleri daha kaliteli oyunlarla buluşturmak adına hummalı bir çalışma dönemine girdi.

Çalışmalardaki amaç; oyun yelpazesini genişletmekle beraber, sahneleme zenginliğini daha da artırmaktır. 2009- 2010 sezonunda yepyeni oyunlarla izleyici karşısına çıkmayı hedefleyen FKM Tiyatrosu, ‘yeni dönemde, sahnede yeni bir nefes’, sloganıyla oyunlarını izleyici beğenisine sunmayı planlıyor.

Sahnelediği oyunlar kadar, oyunculuk kalitesine de, dikkat eden Fırat Kültür Merkezi, bu doğrultuda gerçekleştirdiği eğitim programını; Mazlum Kiper, Mustafa Borova ve Şükrü Hurmalı’nın katılımıyla bir Workshop çalışmasında hayata geçirdi. Workshop çalışmasında, Mazlum Kiper, Şükrü Hurmalı, Mustafa Borova gibi alanında haklı bir yer edinen usta hocalardan alınan derslerle, tiyatro’nun olmazsa olmazları olan: ses kullanımı, beden dili, sahne kullanımı, beden- rol uyumu gibi konular; anlatım ve uygulama olmak üzere iki farklı başlıkta ele alındı. Workshop çalışması sonrası, 2009- 2010 için hazırlıklarını sürdüren FKM Tiyatrosu, izleyicilerine yeni heyecanlar yaşatmak arzusuyla perdesinin aralanmasını sabırsızlıkla bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.