Aykut Oray ölü bulundu

Aykut Oray ölü bulundu
Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen 4. Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali'ne katılan sinema oyuncusu Aykut Oray, kaldığı otelde ölü bulundu.

Sinema ve tiyatro oyuncusu Aykut Oray (67) hayatını kaybetti. Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen 4. Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali'ne katılan Oray, kaldığı otelde kalp krizi geçirdi.

Edinilen bilgiye göre otelden saat 11.00 sıralarında kahvaltı için indiği sırada kalp krizi geçiren Aykut Oray, Köyceğiz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ünlü oyuncu, burada yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Oray'ın cenazesi, Köyceğiz İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan incelemenin ardından, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek. Festivalin açılışına da katılan Oray'a, Türk sinemasına katkılarından dolayı plaket verilmişti.

AYKUT ORAY KİMDİR?

Aykut Oray 13 Ekim 1942 tarihinde İstanbul Üsküdar'da doğdu. Buca Çaka Bey İlkokulu'nda başladığı ilköğrenimini, Ödemiş Zafer İlkokulu'nda bitirdi. Ortaokula Ödemiş'te başlayıp Manisa'da bitiren Oray, 1957 yılında da liseden mezun oldu.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Ön Asya Dilleri ve Kültürleri Bölümü'nde lisans eğitimini tamamlayan Aykut Oray, Yüksek lisansını Hititoloji üzerine yaptı. 

Tiyatroya, 1961 yılında İstanbul Üniversitesi Talebe Birliği Gençlik Tiyatrosu'nda başladı. 1963'te profesyonel oldu ve 50'yi aşkın oyunda rol aldı. 1988'de "Perihan Abla" isimli televizyon dizi filminde birkaç bölüm rol alan sanatçının en çok tanınmasını sağlayan ise "Bizimkiler" dizisi oldu. Dizede "Katil" lakaplı bir kabzımal rolüyle beğeni toplayan Oray, 1989'da BRT kanalında öğle kuşağında yayınlanan "Halk Matinesi" programını sundu. TGRT'de "Dikkat", ATV'de ise "Şok" gibi programlar yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nden siyasete atılan sanatçı, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-Televizyon ile Müjdat Gezen Sanat Merkezi Sinema-Televizyon ve Konservatuar bölümlerinde öğretim görevlisi olarak da çalışıyordu. Aykut Oray, evli ve iki çocuk babasıydı.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.