Mevlana Kayseri'de anıldı

Mevlana Kayseri'de anıldı
'Mevlana Yılı' etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi Mevlana ve Hocası Seyyid Burhaneddin Hazretlerini birlikte andı.

Düzenlenen 'Hocasının Toprağında Yetişen Çınar' konulu panelle hem Hz. Mevlana hem de hocası Seyyid Burhaneddin Hazretleri hakkında geniş çaplı sunum yapıldı. Etkinlikler kapsamında ayrıca, Mevlana ve Seyyid Burhaneddin konulu Hat ve Ebru Sergisi'nin de açılışı yapıldı. Etkinlikler, panelistlerin Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye yaptığı ziyaretle başladı. Başkan Özhaseki Anadolu Erenleri'nin fikir ve düşüncelerinin günümüz insanının anlayacağı şekilde topluma sunulması gerektiğini ifade ederek, "Anadolu'nun kendine has değerleri var. Anadolu Erenleri dediğimiz bu insanların isminin üstünde en küçük bir ihtilaf yok, bir leke yok. Etraflarına hep ışık saçmışlar. Gönülleri, ruhları sükun etmişler, toplumu rehabilite etmişler. Şimdilerde yoklukları hissediliyor. Dönemlerine etki eden Mevlana'nın, Yunus Emre'nin, Hacıbektaşı Veli'nin fikir ve düşüncelerinin, günümüz insanının diliyle anlatılması gerekir. Popüler kültür dediğimiz kültür, bu değerlerimizi yok sayıyor. Topluma yansıtmıyor. Bu konuda gayret gösterilmesi gerekiyor" dedi.

Panelistler adına konuşan Kırıkkale Üniversitesi öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu da devletin her aşamasındaki kurum ve kuruluşlar tarafından bu büyük insanların fikir ve düşüncelerine sahip çıkılması, onların yaygınlaştırılması gerektiğine değindi. Özhaseki daha sonra panelistlere katılımlarından dolayı birer plaket verdi.

Ziyaretin ardından Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu'nda hazırlanan Mevlana ve Seyyid Burhaneddin konulu hat ve ebru sergisinin açılışı yapıldı. Toplam 99 eserin yer aldığı sergide 86 hat ve tezhip, 13 de ebru çalışması sunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.