Ölmeseydi, Ahmet Hulusi Efendi'yi çekecekti

Ölmeseydi, Ahmet Hulusi Efendi'yi çekecekti
Yücel Çakmaklı, Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin filmini çekmeye hazırlanıyormuş

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şube Başkanı Ayhan Doğruyol, önceki gün vefat eden yönetmen Yücel Çakmaklı'nın, millî mücadelenin ileri gelenlerinden Müftü Ahmet Hulusi Efendi ve Demirci Mehmet Efe'nin filmlerini çekmeyi planladığını söyledi.

Çakmaklı'nın, 2006 ve 2007 yıllarında Denizli'ye gelerek, çekmeyi düşündüğü film için araştırmalar yaptığını anlatan Doğruyol, "Filmde, ilimizin millî mücadele yıllarında yaşamış ileri gelenlerinden Müftü Ahmet Hulusi Efendi ve Demirci Mehmet Efe karakterleri başroller olacaktı. Ön senaryosunu Ömer Lütfi Mete hazırlamıştı. Ne yazık ki projesini hayata geçiremeden kendisini kaybettik." dedi.

Söz konusu filmin, çekilmesi halinde ilin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını anlatan MÜSİAD Şube Başkanı Doğruyol, "Hollywood'un sanal kahramanlarına hayranlık duyan çocuklarımız, millî mücadeleyi tanımış ve gerçek kahramanlıkların neler olduğunu, hangi insanüstü gayretlerle bu mücadelenin sonuç verdiğini öğrenmiş olurdu. Sanırım bunu Yücel ağabey de çok isterdi." şeklinde konuştu.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.