Dülük antik kentinde kazı çalışmaları başladı

Dülük antik kentinde kazı çalışmaları başladı
Gaziantep'in Dülük antik kentindeki kazı çalışmalarına başlandı. Şehitkamil Belediyesi'nin proje koordinasyonluğunda 3 yıl önce başlayan kazı çalışmaları için 18 arkeolog geldi. Bu yılki çalışmalarda geçen yıl günyüzüne çıkarılan sütunların tamamının bulu

Gaziantep'in Dülük antik kentindeki kazı çalışmalarına başlandı. Şehitkamil Belediyesi'nin proje koordinasyonluğunda 3 yıl önce başlayan kazı çalışmaları için 18 arkeolog geldi. Bu yılki çalışmalarda geçen yıl günyüzüne çıkarılan sütunların tamamının bulunması hedefleniyor. 

Kazı çalışmaları Alman profesör Engelbert başkanlığında devam edecek. Kazı çalışmalarına 18 arkeologun katılacağı bildirildi. Dünyanın en eski yerleşim merkezlerinden birisi olarak gösterilen Dülük antik bölgesindeki tarihi mirasın, gün yüzüne çıkartılması için yapılan çalışmalar bu yılda devam ediliyor. Geçen yıllarda yapılan kazılarda bölgede birçok buluntu ele geçirilmişti. Bu yıl ki kazılarda özellikle 5. ve 7. yüz yıla ait 1 buçuk metre genişliğindeki sütunların tamamının bulunması hedefleniyor.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Dülük antik kentinin sadece Türkiye değil, dünya ülkelerini yakından ilgilendiren bir yerleşim merkezi olduğuna dikkat çekti. Dülük antik kentindeki kazı çalışmalarına destek verdiklerini kaydeden Fadıloğlu, tarihi mirasın turizme kazandırılmasına öncülük etmek istediklerini ifade etti. Fadıloğlu, "Belediyelerin kazı çalışması yapma gibi bir yetkisi yok. Ancak bu bölgenin sınırlarımız içerisinde olması ilçemiz adına artı bir değer. Bundan dolayı bu projeye yasalar çerçevesinde lojistik destek vermeyi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Almanya'nın Münster Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engelbert Winter ise bu yıl ki kazı çalışmalarında yarım kalan buluntuları tamamlayarak işe başlayacaklarını söyledi. Geçen yıl milattan önce 5. ve 7. yüz yıllara ait olduğu belirtilen 1 buçuk metre genişliğindeki sütunların tamamını bulmaya hedeflediklerini belirten Engelbert, "Kazı çalışmaları sabır isteyen bir uğraştır. Geçtiğimiz yıl bulunan buluntular, bu bölgede bulabileceğimiz bazı buluntularında ipucunu veriyor. Bu doğrultu da değişik ülkelerden aramıza katılan 18 Arkeolog ile bu yıl ki kazı çalışmalarına başladık. Amacımız geçen yıl bulduğumuz duvarın devamına ulaşmak ve ne ifade ettiğini çözmektir." diye konuştu.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.