Vuslat dergisi Eylül sayısı çıktı

Vuslat dergisi Eylül sayısı çıktı
100. sayısına bir kala Vuslat dergisi, eğitim ve öğretim sezonunun başlaması sebebiyle bir sorgulamada bulunuyor.

Evlatlarımızın seküler ve resmi ideolojinin gölgesinde, üretemeyen, sorgulayamayan ve güdülmeye müsait olarak yetiştirilmesinin derin acılar oluşturduğuna değinilen dergide, Müslümanların müfredat ve işleyiş yönünden bağımsız öğrenim haklarına kavuşabilmesinin gerektiği belirtiliyor. 

Dergi, bu mücadeleyi sürdürürken evlerin birinci eğitim kurumu olduğunun da hatırlanmasının zaruri olduğuna işaret ederek, Hz. Peygamber’in öğretmenliğinde kurulan Dar’ül Erkam’ın tanıtılmasına katkı sağlayacak bir söyleşiye de sayfalarında yer vermekte… Muhammed Emin YILDIRIM’ın Dar’ül Erkam ruhunu yeniden diriltmeliyiz çağrısı meselenin önemini özetlemiş…

Vuslat dergisi ayrıca Kürt açılımı olarak tanımlanan gelişmeleri, yönlendirmelerin rüzgarından sıyrılarak değerlendirmeyi başararak, sorunu oluşturan süreci yansıtan makalelere yer vermekte… Mehmet PAMAK’ın “Kürt sorunu neden oluştu?” Konulu yazısı bu bağlamda okuyucularını bekliyor.

Kudüs’ün kadın muhafızı Fevziye Cabir’le yaşadıklarını ve çadır direnişini konu alan röportaj’ın yer aldığı dergiye, Ali ÖNER, Hüseyin K.ECE ve Atasoy MÜFTÜOĞLU yazılarıyla katkı sağlıyor.

Önümüzdeki ay 100. sayısına girecek olan dergi, bir dizi etkinlik ve programın da haberini okuyucularıyla paylaşarak, herkesi 18.Ekim.2009 Pazar günü Bayrampaşa kültür merkezinde düzenleyeceği sempozyuma davet ediyor. 

Vuslat Dergisi İrtibat : 0 216 612 78 22 – www.vuslatdergisi.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.