Makedonya'dan 'Göç' geliyor

Makedonya'dan 'Göç' geliyor
Bursa merkez Osmangazi Belediyesi'nin konuğu olarak Bursa'ya gelen Makedonyalı Gostivar Türk Tiyatrosu, 'Göç' adlı oyununu Bursalı sanatseverlere sahneleyecek.

Konuk topluluk, 7 Eylül 2009 Pazartesi günü Elmasbahçeler Kültür Merkezi'nde 'Göç' adlı oyunuyla Bursalı sanatseverlerle buluşacak. Arif Lila tarafından 2005 yılında kurulan Gostivar Türk Tiyatrosu, bugüne kadar 14 eseri sahneye koymuş. Topluluğun son oyunu olan 'Göç' Makedonya'da büyük ödül sayılan 'Grand Prix' ödülünü kazanmış. Oyun, iki kardeşin Makedonya'dan Türkiye'ye gelmeleri ve Türkiye'de kendi köklerini araştırma uğruna yaşadıkları maceraları anlatıyor. İki kişilik oyunda, hem Makedonya Türklerinin kullandıkları şive hem de İstanbul Türkçesi kullanılıyor. Sebebi ise kardeşlerden birinin İstanbul'da diğerinin ise Gostivar'da büyümesi.

Gayur Şeyh tarafından yazılan, Arif Lila'nın yönettiği ve Arif Lila ile Yusuf Emini'nin rol aldığı oyun trajikomik bir anlatıma sahip. Oyunun kendine has müzikleri Gostivarlı sanatçı Bertan Asllani'ye ait. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.