Çevre yolu çalışmasında iki Roma mezarı bulundu

Çevre yolu çalışmasında iki Roma mezarı bulundu
Eskişehir çevre yolu genişletme çalışması sırasında Muttalıp Kavşağı bölümündeki kazılar sırasında Roma dönemine ait iki mezar bulundu. 

Şehrin Güney kısmından geçen çevre yolu genişletme çalışmalarında, geçtiğimiz günlerde 2 Hava Taktik Kuvvet Komutanlığı önünde çıkan lahitin ardından şimdi de iki adet Roma mezarı bulundu. Muttalıp Kavşağı'nda kazı yapan yüklenici firmanın ekipleri, kepçeyle çalışırken mezar taşlarına rastladı. Durumun ilgililere bildirilmesi üzerine olay yerine Arkeoloji Müzesi yetkilileri gelerek incelemelerde bulundu. İncelemelerde, Roma dönemine ait içi boş iki mezar olduğu belirlendi. Mermerden yapılan ve üzerinde çeşitli yazılar bulunan mezar taşlarını koruma altına alındı. Mezar taşları Arkeoloji Müzesi yetkililerine teslim edildi.

Eskişehir Arkeoloji Müzesi Müdürü Dursun Çağlar, Roma mezarlarının boş olduğunu belirterek, "Mezarların zaman içinde buraya boş olarak getirildiğini tahmin ediyoruz. Yolda çalışmalar gözetimimizde yürüyor." dedi.

Çevre yolunun Eskişehir'in tarihte ilk yerleşim yerlerinden olan Şarhöyük bölgesinin yakınından geçtiğini belirten Çağlar, "Yol yapım çalışmaları sırasında, tarihi eser çıkmasını bekliyorduk. Bu yüzden yol yapım çalışmalarını yakından izliyoruz. Mezarlar, Roma dönemine ait. İkisi de boş. Elbette, tarihi değerleri var. Bu yüzden mermerden yapılan ve üzerinde çeşitli yazılar bulunan mezar taşlarını koruma altına aldık." diye konuştu.

Bu arada, geçtiğimiz günlerde de 2 Hava Taktik Kuvvet Komutanlığı önündeki yol çalışmalarında ise Lahit bulunduğu kaydedildi. Ancak, yetkililer lahitle alakalı bir açıklama yapmadı. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.